Nicoleta C. December 12, 2020

 

Şeful Secţiei de neonatologie din cadrul Clincii medicale Tokuda din Sofia, dr.Radka Maslarska, a asistat la venirea pe lume a 11 bebeluşi, ale căror mame erau infectate cu COVID-19.

 

„Un singur nou-născut a avut anticorpi la naştere, ceilalţi au avut rezultate negative la ambele teste efectuate pentru depistarea coronavirusului – la naştere şi în a şaptea zi. La nivel mondial, există foarte puţine studii referitoare la coronavirus în timpul sarcinii sau al naşterii. Femeile însărcinate sunt mai afectate de această infecţie în timpul celui de-al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. Doar la 4% dintre cazuri în Marea Britanie şi 5% în Italia s-a constatat o transmitere verticală, de la mamă la făt. La majoritatea bebeluşilor, boala trece cu uşurinţă, dar sunt o bună gazdă a virusului şi îl pot răspândi”, a explicat dr. Maslarska.

 

Specialistul bulgar a adăugat că este posibil ca virusul să trăiască mult timp la copii. Cu toate acestea, datorită corpului lor sănătos, trec prin boală foarte uşor. Practica arată că nou-născuţii rămân pozitivi timp de trei-patru săptămâni.

 

sursa: rador

Citește și:  Proiect de lege pentru recunoașterea sporturilor electronice în România

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*