Redacție January 4, 2022

 

Direcția de Sănătate Publică Timiș a recepționat o tranșă de vaccin anti-HPV nonavalent Gardasil 9, în cantitate de 1.860 doze.

 

Vaccinul urmează să fie distribuit zilele următoare către medicii de familie. Aceștia vor vaccina persoanele eligibile, pe baza solicitărilor părinților/reprezentanților legali de anul trecut.

 

„În 2021, Ministerul Sănătății a extins grupa de vârstă pentru vaccinarea gratuită anti-HPV, astfel încât să fie incluse și fetele cu vârsta între 14 – 18 ani, conform recomandărilor comisiilor de Epidemiologie și de Oncologie din cadrul Ministerului Sănătății, precum și ale specialiștilor din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Până în 2021, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

 

Direcția de Sănătate Publică Timiș încurajează părinții să solicite informații medicilor de familie și celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare, care este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin.

 

„Gardasil 9 previne infecția împotriva a 4 tipuri de HPV la care se adaugă prevenția față de încă 5 tipuri HPV cancerigene (HPV 31, 33, 45, 52 si 58) și care sunt raspunzătoare împreună de încă 10-20% dintre cazurile de cancer de col uterin”, au mai transmis reprezentanții DSP Timiș.

 

Gardasil 9 oferă astfel cea mai bună protecție antivirală.

Citește și:  Parcul Central din Timișoara, refăcut în stil vienez, cu foişoare şi piane la care poate cânta oricine, inaugurat de autorităţi

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*