V.V. March 14, 2022

 

Dominic Fritz a anunțat azi, într-o conferință de presă, că va solicita Consiliului Local Timișoara să revoce mandatele membrilor din consiliul de administrație al Societății de Transport Public Timișoara (STPT) pentru a permite o nouă viziune la societatea respectivă.

 

Primarul Timișoarei a declarat că actualul consiliu de administrație de la STPT a stimulat doar strategia de a angaja foarte mulți oameni și de a nu lua niciun fel de măsură pentru restructurarea companiei.

Conform primarului, datoriile societății de transport public au crescut foarte mult în ultimii ani. Încasările directe realizate de STPT anul trecut au fost sub 15% din cheltuieli, iar aceasta situație trebuie să se schimbe. Chiar dacă numărul șoferilor a rămas constant, marea majoritate a angajaților companiei lucrează la birouri și 65% dintre cheltuielile sunt pentru salarii.

 

„De aceea este clar că trebuie să se schimbe ceva, eu voi cere mâine Consiliului Local să revoce mandatele membrilor din consiliul de administrație. Știți foarte bine că eu ca primar nu am pârghiile necesare pentru a mă implica în managementul unei companii, dar Consiliul Local care este acționar unic al acestei companii cred că trebuie să se folosească de pârghiile lui și să revoce acest CA ca să permită o nouă viziune și o reformă profundă la STPT”, a declarat Dominic Fritz.

 

Primarul Timișoarei a mai precizat că pe viitor se va lua în calcul și reducerea unor gratuități și subvenții acordate de primărie companiei de transport public din Timișoara.

Citește și:  Percheziţii la peste 20 de adrese din Timișoara și județ, la persoane care se ocupau cu contrabanda de ţigări

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*