Zilnic auzim sau citim acest cuvânt, atunci când Ministrul de Finante vrea să justifice tot felul de măsuri birocratice: „GAP”. Gapul este în economie ceea ce a fost covidul în sănătate, indiferent ce nu merge GAP-ul este de vină.
Aici aflăm că “GAP TVA reprezinta diferenta intre TVA-ul pe care Statul estimeaza ca il va incasa si incasarea efectiva a tva-ului. Comisia Europeana monitorizeaza aceste diferente deoarece are impact direct asupra bugetului national al tarilor cat si a Uniunii Europene”.
Există însă o probmemă cu GAP-ul ăsta: Este o estimare. Adica o socoteală făcută anticipat.
Dar noi românii avem o vorbă înțeleaptă: „Nu întotdeauna socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg”.
Asta nu înțelege domnul Ministru de Finanțe, că degeaba îți faci o anumită socoteală anul ăsta, anul viitor din anumite motive s-ar putea ca vânzările să nu meargă si nu mai încasezi atât TVA cât ți-ai planificat.
Sau poate ca cei care au făcut-o nu se prea pricepeau la socoteli.
De fapt socoteala asta nu este cu nimic mai logică decât un plan de amenzi impus polițiștilor sau controlorilor din mijloacele de transport în comun.
Imaginați-vă o lume de „djokovici”.
O lume populată de o specie care e generoasă, care vrea să facă ceva pentru cei din jur, curajoasă și destul de inteligență pentru a nu putea fi prostită cu tot felul de mizerii de către tot felul de hoți, în care politicienii nu-și fac reclamă la cărți pe banii altora ci dau din din belșugul lor celor aflați în nevoie, în care judecătorii și procurorii nu vor legi care să-i avantajeze păgubindu-i pe alții, pentru că asta se întâmplă, când îi dai unuia mai mult celorlalți le rămâne mai puțin, o lume în care medicii nu omoară oameni, iar funcționarii nu mai fură.
Dacă vă plac cărțile cu ostași în slujba țării vă recomand una foarte bună: Peripețiile bravului soldat Švejk. Puteți să o descărcați în format *.docx de aici: https://app.box.com/s/mviwkx44zi1ikt14lb1q4wnw16ysmk0g
Hunter Biden, fiul președintelui SUA, este acuzat că a acceptat plăți de la Gabriel Popoviciu, care încerca să „influențeze agențiile guvernamentale americane”.
Măcar ăsta, chiar dacă a durat puțin mai mult, și-a făcut treaba, toate acuzațiile la adresa lui Popoviciu au fost retrase și probabil că la un moment dat acesta va mai și cere niște despăgubiri de la statul român.
Când citiți articolul acela despre guvernul care ne-a îndatorat să nu vă gândiți doar la Ciolacu.
Pentru că semințele răului au fost sădite cu mult înainte, atunci când s-au făcut legi intenționat greșite și când cu ajutorul acestora țara ne-a fost furată de sub cur, respectânndu-se strict litera legii.
***
COMENTARIU Lelia Munteanu: NIMENI
Djokovic donează banii primiţi pentru câştigarea aurului la Paris
Ceață densă de război. Analiștii se întreabă ce urmăresc ucrainenii prin incursiunea în regiunea Kursk din Rusia, Ce se știe până acum
După ce au trimis într-un raid câteva sute de soldați de infanterie și câteva zeci de vehicule blindate chiar în Rusia, în ceea ce pare a fi cea mai mare incursiune a forțelor ucrainene de până acum, oficialii de la Kiev sunt încă tăcuți.
Larry Johnson: ”Nu cred că Iranul blufează”
Este mai mult decât ironic faptul că scriu aceste rânduri la cea de-a 79-a aniversare a lansării bombei atomice asupra Hiroshimei. Consensul în cadrul comunității serviciilor de informații americane (CI) este că Iranul se va retrage și nu va face nimic prea provocator ca a răspuns la asasinarea recentă a oficialilor Hezbollah și Hamas.
Presupunerea de lucru este că Iranul va urma din aprilie scenariu ca barajul de drone, rachete de croazieră și rachete balistice care, la rândul lor, au fost în mare parte interceptate și distruse de mijloacele aeriene occidentale și israeliene. Scenariul este următorul: telefonul roșu de la Al Udeid va suna și se va încheia o înțelegere pentru ca ayatolahi să atace o parte din porcăriile Israelului (și al SUA) după ce vor fi depășite câteva obstacole. Cel puțin acesta este acordul pe care îl promovează secretarul de stat Antony Blinken.
Ministrul de externe maghiar: Fabrica de minciuni de la Bruxelles a dat-o in bară
Elanul fabricii de minciuni de la Bruxelles nu a fost frânt nici de fapte şi nici de sezonul estival, şi este clar că nici eşecurile repetate nu pot perturba funcţionarea acestuia – a declarat miercuri ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior pe pagina sa de socializare. Péter Szijjártó a scris în postarea sa: pentru început […]
Încetinirea industriei afectează companiile din domeniul auto. Germanii de la Schaeffler dezmint că ar fi interesată de preluarea diviziei auto a Continental
Producătorul german de echipamente şi componente auto Schaeffler AG nu este interesat de preluarea diviziei auto a grupului german Continental AG, a afirmat marţi directorul general Klaus Rosenfeld pentru publicaţia Handelsblatt, adăugând că firma “are complet alte priorităţi, transmite Reuters, relatează Agerpres.
Luni, producătorul german de componente auto şi anvelope Continental informase că explorează o scindare şi apoi o listare a diviziei auto la Bursa de la Frankfurt. De câţiva ani divizia se confruntă cu o profitabilitate scăzută.
Marţi, Schaeffler a raportat un declin de aproape 30% al profitului în trimestrul doi din 2024, pe fondul rezultatelor mai slabe din Europa şi China.
Italia dublează impozitul forfetar pentru străinii bogaţi şi critică paradisurile fiscale
Guvernul italian a aprobat miercuri o măsură care dublează la 200.000 de euro pe an impozitul forfetar aplicat veniturilor realizate în străinătate de persoanele bogate care îşi transferă în Italia reşedinţa fiscală.
Hunter Biden acuzat de procurorii americani că ar fi luat milioane de dolari de la un om de afaceri din România ca să influențeze politica SUA când Joe Biden era vicepreședinte.
Procurorii din biroul consilierului special David Weiss îl acuză pe Hunter Biden că a acceptat plăți de la Gabriel Popoviciu, care încerca să „influențeze agențiile guvernamentale americane”, în timp ce tatăl său, Joe Biden, era vicepreședinte.
România trăiește pe datorie. Cum ne-a îmbolnăvit fiscal Guvernul și cât de aproape suntem de o criză
136 miliarde de lei. Adică peste 27 de miliarde de euro. Aceasta este suma record plătită de Guvernul României în 2023, în contul serviciului datoriei publice. Practic, aceștia sunt banii pe care statul român i-a plătit înapoi creditorilor de la care s-a împrumutat, ca să poată funcționa. Cu tot cu dobânzi. Sunt bani aproape de două ori mai mulți decât întreg bugetul alocat Educației în acest an.
Ani de deficite bugetare ridicate, exacerbate de noi cheltuieli sociale, risipă, dorința de a nu majora taxe și incapacitatea de a le colecta pe cele deja existente au dus datoria publică a României la niveluri istorice: cu un total de 944 miliarde de lei la sfârșitul lunii noiembrie 2023, datoria guvernamentală este la cel mai ridicat procentaj raportat la PIB (58,3%) din istoria României.
Ciolacu: Nu mai accept cheltuieli de dragul de a cheltui bani într-un heirupism la final de an. E un blocaj, s-au cumpărat doar Dustere
Premierul Marcel Ciolacu afirmă că nu mai este de acord cu cheltuirea banilor publici „într-un heirupism fiindcă a venit sfârşitul anului”. El promis că vor fi făcute publice toate analizele în baza instituțiilor statului vor trebui să reducă din cheltuieli.
Ministerul de Finanțe recunoaște într-un document oficial că nu și-a realizat încasările la buget din cauza eșecului digitalizării și a ratării țintelor PNRR
Ministerul de Finanțe recunoaște într-un document oficial că nu și-a realizat încasările la buget din cauza eșecului digitalizării și a ratării țintelor PNRR
Ministerul de Finanțe recunoaște într-un document oficial că nu și-a realizat încasările la buget urmare a eșecului digitalizării și a PNRR. Informația apare în așa-numitul „Raport privind execuţia bugetară – trimestrul II 2024”, publicat recent de acest minister.
Pe de altă parte, documentul arată că cheltuielile cu salariile bugetarilor au explodat în trimestrul II din 2024, fiind cu 26% mai mari decât în trimestrul II din 2023.
Nu și-a realizat încasările urmare a eșecului digitalizării și a PNRR
„În perioada analizată veniturile bugetului general consolidat nu au reușit să atingă nivelul programat ca urmare a performanței slabe înregistrate în cazul veniturilor suplimentare încasate din digitalizare și a sumelor aferente fondurilor externe nerambursabile inclusiv PNRR.
Percheziții și audieri ale angajaților Spitalului Sf. Pantelimon, în cazul dosarului morților suspecte de la Terapie Intensivă
Patru angajați ai Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală au avut parte miercuri, 7 august, de percheziții domiciale ordonate de procurori și au fost ridicați de polițiști pentru audieri în dosarul deceselor suspecte de la Secţia ATI.
Două doctorițe și o asistentă de la Sf. Pantelimon, reținute de procurori. Acuzații de omor calificat cu premeditare și mărturie mincinoasă. Date certe despre decesul unui bărbat de 54 de ani
Două doctorițe și o asistentă au fost reținute miercuri seară de procurori, după ce poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, în luna aprilie, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină, potrivit News.ro.
Ciolacu, despre decesele suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”: „Să intre la puşcărie cei care fac aşa ceva”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că a discutat cu ministrul Sănătății despre problemele de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Ciolacu a subliniat că cei vinovați trebuie să ajungă la închisoare.
Livia Stanciu, profil de magnat din venituri bugetare: Judecătoarea CCR a încasat peste 6,4 milioane de lei, în ultimii opt ani, din salarii și pensii speciale de la stat.
Doina Livia Stanciu, celebra fostă președintă a Înaltei Curți de Casație și Justiție care, la unul dintre bilanțurile DNA, din mandatul Laurei Codruța Kovesi, sa autodeclarat partener de nădejde al procurorilor și care a dispus condamnarea unor persoane nevinovate, așa cum rezultă din CEDO. care au întors acele sentințe, a încasat, potrivite declarațiilor de a avea pe care le-a depus, deschis cu anul 2016, în calitatea judecătorului la Curtea Constituțională, venituri din salarii și pensii ale statului în cuantum de 6.403.225 de lei, adică 1.310.000 de euro, la cursul de schimb valabil în anul 2023. Din aceste câștiguri, puțin peste 1,8 milioane de lei se regăsesc într-un depozit bancar deschis în anul 2018, și nicio altă investiție. Livia Stanciu deține același apartament la Galați, din 2022, o Dacie din 1999 și un Matiz E din 2003.
Magistrații vor un nou privilegiu: să se pensioneze cu pensie specială chiar dacă nu mai sunt judecători și procurori
Și foștii magistrați vor pensie specială. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că, până în prezent, a fost sesizată de instanţe din ţară cu 21 de probleme de drept ca urmare a intrării în vigoare a OUG 62/2024.
Ordonața se referă la unele măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a proceselor privind prestaţii de asigurări sociale.
Instanţa supremă a precizat că a fost sesizată în acest sens de Tribunalele din Covasna, Vâlcea, Suceava, Bucureşti, Cluj, Botoşani, dar şi de către Curtea de Apel Alba Iulia, urmând ca aceste cereri să fie soluţionate de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept al ICCJ.
Și foștii magistrați vor pensie specială
Este vorba despre procese deschise de diverse persoane la aceste instanţe, care se referă, printre altele, la indemnizaţii plătite magistraţilor care, la data pensionării, aveau altă ocupație.
ICCJ va trebui să soluționeze așadar dacă dispoziţiile art.211 alin.(4) din Legea nr.303/2022, nemodificată, conform cărora „Persoanele care au o vechime de cel puţin 25 de ani (…) se pot pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani şi pot beneficia de pensie de serviciu, chiar dacă la data pensionării au o altă ocupaţie” se aplică foştilor judecători/procurori care au această vechime.
De asemenea, ICCJ trebuie să stabilească dacă perioada în care o persoană, licenţiată în drept, a ocupat funcţii de specialitate juridică (ofiţer MAI) poate fi luată în considerare la data de 14.12.2022 pentru acordarea pensiei de serviciu prevăzute de art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2004.
Nimic în slujba țării, totul în slujba PNL. Incredibilul preț al cărții generalului Ciucă
Peste 2 milioane de euro din banii publici, din banii noștri ai tuturor, au fost cheltuiți de PNL pentru promovarea agresivă, pe toate șoselele țării, a unei cărți care încă nu a fost publicată. O carte care va fi cu siguranță de o mediocritate comparabilă doar cu plictisitoarele cărți ale lui Klaus Iohannis. Dar aceasta nu este o carte promovată pentru a fi citită, ci pentru a face publicitate electorală unui personaj care are oricum dificultăți în a se exprima în limba română.
MESAJE INTERNE. Ce au fost învățați peneliștii să zică despre promovarea de milioane de euro din bani publici a cărții lui Nicolae Ciucă
Potrivit unor mesaje interne care au fost transmise miercuri în interiorul partidului de guvernământ după apariția articolului din Snoop, liderii PNL au fost sfătuiți să spună că închirierea a 400 de panouri este una „perfect transparentă și legală”, iar „valorile lui Ciucă sunt valorile partidului”.
Cum să furi opt milioane, bani europeni: falsifici, din postura de funcționar public, câteva zeci de hârtii. Apoi închei acord cu procurorii de recunoaștere a vinovăției și scapi cu suspendare
Cum furi opt milioane și scapi. Un funcționar AJOFM a participat la o grupare specializată în încasarea nemeritată de subvenții europene.
Rolul său era de a fabrica acte care să ateste în fals angajarea ca ucenici a zeci de persoane, informațiile necesare fiind luate din chiar baza de date a AJOFM. Procesul se judecă la Curtea de Apel Iași.
Prejudiciul adus în cadrul unui proiect cu finanțare europeană a fost de peste opt milioane lei, echivalentul a 1,6 milioane euro, din care aproape șapte milioane lei au reprezentat banii UE.
Ion Cristoiu: Colonelul Ion Baiu a fost adus la Procesul de la Târgovişte ca operator de nunţi şi nu ca reporter tv
Nicu Covaci a fost înmormântat la Cimitirul Eroilor din Timișoara. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului
Liderul formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, care a murit vineri, a fost înmormântat, miercuri seară, în Cimitirul Eroilor din Timişoara. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan şi a avut loc într-un cadru restrâns, transmite News.ro.
3 santiere pornite. Au demarat lucrarile la calea ferata si pe tronsonul Timisoara – Arad din magistrala CFR care se modernizeaza si pe care trenurile vor circula cu 160 km/h. Video
TIMISOARA. 3 santiere deschise pe calea ferata in acest moment, pe tot atatea segmente dintre cele 4 in care a fost impartita magistrala Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad, care se modernizeaza cu bani europeni. CITESTE SI: Au inceput lucrarile la calea ferata pe tronsonul de Timisoara din magistrala CFR care se modernizeaza si […]
A fost lansată licitația pentru construirea Institutului Regional de Oncologie Timișoara!
Astăzi a fsot demaratră licitația pentru găsirea unui constructor al Institutului Regional de Oncologie Timișoara, a anunțat Alfred Simonis, președinte ales al CJ Timiș. Proiectul are o valoare de 250 de milioane de euro, finanţarea fiind făcută prin PNRR. Alfred Simonis că, până a se ajunge în această fază, a fost muncă titanică …
Construcțiile ilegale din Piața Aurora, desființate prin dispoziția primarului Dominic Fritz
Primăria Timișoara a demarat acțiuni de demolare a construcțiilor ilegale din oraș, vizând în special Piața Aurora. Construcțiile neautorizate, periculoase pentru cumpărători și vânzători, vor fi desființate, conform unei dispoziții emise de primarul Dominic Fritz.
Ce facem astăzi, 8 august 2024, în Timișoara?
Joi poți merge la mai multe petreceri, ateliere de citit sau de artă și degustat vin, la o cafenea sportivă sau literară sau la un spectacol de circ.