Redacție October 28, 2020

 

Tribunalul Timiș a respins miercuri cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului lui Dominic Samuel Fritz de primar al Timișoarei, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea acestuia de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie.

 

Judecătorii au confirmat azi legalitatea validării mandatului și a candidaturii lui Dominic Samuel Fritz la funcția de primar al Municipiului Timișoara și au respins și cererea de sesizare a Curții Constituționale.

 

Fritz va fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00. Anunțul a fost făcut miercuri de primarul ales al Timișoarei pe pagina sa de Facebook:

 

„Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei.

Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00.
Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale.
Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc. 
Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”
Citește și:  299 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore. Vezi cât este rata de incidență în județ și de unde sunt infectații

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*