Redacție November 18, 2019

 

Juristul spitalului de psihiatrie din Jebel, care a înjunghiat doi tineri (printre care un actor), în timpul unui film, de la Cinema City, a fost eliberat din arest de Tribunalul Timiş, scrie adevărul.ro.

 

Juristul spitalului de psihiatrie din Jebel a stat 30 de zile în arest preventiv, după ce a înjunghiat doi tineri, în timpul filmului „Pisica verde”, care rula la Cinema City-ul din mall-ul Shopping City Timişoara.

Tribunalul a decis înlocuirea măsurii arestului cu o măsură mai uşoara, respectiv arestul domicilar, fapt ce conduce la o mare nemulţumire a victimelor şi a familiilor lor.

Agresorul nu mai este cercetat pentru tentativă de omor, ci pentru lovire şi alte violenţe, strict raportat la numărul de îngrijiri medicale a victimelor.

Avocatul victimelor solicită ca dosarul să fie preluat de parchetele superioare.

 

„Nu este normal ce se întâmplă, în condiţiile în care oamenii aceştia au tot sperat că agresorul va fi cercetat pentru tentativă de omor (pe lângă portul şi folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice) şi nu pentru lovire şi alte violente. În mod cert dacă s-ar fi schimbat încadrarea în tentativă de omor era mult mai greu să i se modifice măsura preventivă a arestului de către instanţe, însă deşi toţi martorii oculari au precizat că i-a amenintat pe cei doi tineri cu moartea chiar înainte de a scoate cuţitul, precum şi faptul că zonele vizate de loviturile de cuţit aplicate erau vitale, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara îl cercetează în continuare pentru loviri şi alte violente, strict raportat la numărul de zile de îngrijiri medicale, făcând abstracţie de intenţia clară (declarată în timpul desfăşurării evenimentelor) de a-i ucide”, a spus Cristian Popa, avocatul victimelor.

Citește și:  Se lansează programul Prima Casă 2019. Plafonul este sub 2 miliarde lei

 

„Faptul că băieţii şi-au folosit membrele pentru a se apara şi au leziuni în zone mai puţin periculoase pentru viaţa lor nu înseamnă că agresorul nu a avut intenţia de a ucide, mai ales că asta le-a tot spus că va face chiar înainte de atac! Am formulat, în numele persoanelor vătămate, imediat ce am văzut declaraţiile martorilor, o cerere de schimbare a încadrării juridice din loviri şi alte violente în tentativa de omor, însă din păcate a rămas nesoluţionată până în prezent, iar intre timp s-a mai dat şi soluţia aceasta, care face ca agresorul să ajungă liniştit acasă”, a mai spus Cristian Popa.

 

Avocatul va solicita, astăzi, ca dosarul să fie preluat de parchetele superioare, pentru că tentativa de omor este de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunal.

 

Mai multe detalii pe adevarul.ro

1 thought on “Cuțitarul de la mall a fost eliberat din arest. Avocatul victimelor solicită schimbarea încadrării juridice a faptelor

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*