Redacție September 8, 2020

 

Ministerul Sănătăţii a publicat situaţia îmbolnăvirilor cu COVID-19 la nivel national, în funcţie de care şcolile ar urma să decidă modul în care vor relua cursurile în 14 septembrie. Pe baza acestei informări se stabileşte după care din cele trei scenarii vor funcţiona unităţile de învăţământ.

 

Mai precis, până la data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor.

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) va emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

 

În Timiș nu există nicio localitate în care să se aplice scenariul roșu.

 

Totuși, pe lista autorităților centrale apare comuna Bara din Timiș, dar prefectul Liliana Oneț spune că în acest caz este vorba de o greșeală și că cele trei cazuri de COVID 19 care apar ca fiind din această localitate sunt, de fapt, din Lugoj. Situația urmează să fie clarificată, iar în școala din Bara se va aplica scenariul verde.

În județ sunt și școli în care se va aplica sistemul hibrid de învățământ și vorbim despre localitățile: Lugoj,  Variaș, Sânnandrei, Racovița, Periam, Ohaba Lungă, Margina, Giroc, Giarmata, Dudeștii Vechi, Bogda și Barna.

Citește și:  Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara se pregăteşte pentru acreditarea transplantului de cord

 

Întregul document, cu situația la nivel național, îl puteți consulta mai jos:

 

Analiza-epidemiologica-pe-judete-pentru-inceperea-anului-scolar

Download

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*