Redacție May 1, 2020

 

 

Privește Orașul este, în primul rând, un îndemn de a te interesa de orașul tău!

 

Prin campaniile Privește Orașul de până acum, am încurajat locuitorii să se exprime liber în raport cu spațiul public, prin fotografii, povești sau ilustrații. Spațiul public, prin lentila acestor campanii, este văzut ca o sumă de amintiri, trăiri și proiecții, percepții personale și colective, ce împreună creează și definesc imaginea acestuia și a comunității sale.

 

 

Dar ce mai înseamnă spațiul public acum, în contextul pandemiei COVID-19? Este întrebarea centrală a campaniei Privește Orașul 2020, la care publicul larg este invitat să răspundă participând la un concurs de fotografie.

 

Concursul se desfășoară în perioada 1 – 29 mai 2020, exclusiv online, pe website-ul privesteorasul.com.

Cele mai votate fotografii vor fi premiate la intervale de 7 zile, cu premii constând în produse de la parteneri locali, pe care noi îi susținem și cărora le mulțumim că rezistă în perioada aceasta dificilă.

 

Pentru mai multe detalii despre concurs, vă invităm să consultați​ Regulamentul disponibil pe website-ul privesteorasul.com.

 

 

PS – Sorina Vazelina (ilustrație) și Ana Kun (text) au creat un personaj cu trăsături umane și voce proprie, care oferă inspirație pentru toți cei care vor să își răspundă la întrebarea „Ce mai înseamnă spațiul public acum?”. Acest personaj devine mesagerul campaniei Privește Orașul în contextul pandemiei, iar publicul din mediul online este invitat să urmărească ipostazele în care acesta se prezintă și să participe la concursul de fotografie!

 

 

Campania Privește Orașul 2020 este organizată de Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România și Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și implementată de echipa bienalei timișorene de arhitectură Beta.

Citește și:  Evenimente culturale în organizarea instituțiilor CJ Timiș, 3 februarie 2022

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*