Nicoleta C. October 9, 2019

Din cauza numărului în creștere a cazurilor de rujeolă (pojar) la nivel național, cât și a reapariției cazurilor de îmbolnăvire în județul nostru, precum și a scăderii complianței la vaccinarea ROR, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a dispus demararea unei campanii suplimentare de imunizare cu ROR, în perioada 14-18 octombrie.

 

Campania se adresează tuturor copiiilor eligibili la vaccinarea împotriva virusului rujeolic-rubeolic-urlian conform calendarului național de vaccinare (9-11 luni – prima doză,12 luni – a doua doză, 5 ani – o doză rapel). ”Medicii de familie au fost înștiințați și vor transmite catagrafia eligibilor la vaccinare pe grupe de vârstă până în data de 10 octombrie.

 

DSP Timiș are în stoc suficiente doze de vaccin ROR necesare desfășurării acestei campanii. Rujeola este o boală infecto-contagioasă care poate fi prevenită prin vaccinare, de aceea recomandăm și reamintim tuturor părinților să se adreseze medicului de familie în vederea protejării copiilor prin vaccinare.

 

În acestă perioadă personalul de specialitate al DSP Timiș va efectua vizite la cabinetele medicale cu complianță scăzută la vaccinare precum și în zonele în care s-au identificat comunități la risc și cu acoperire vaccinală scazută”, au transmis autoritățile sanitare.

 

sursa Renașterea Bănățeană

Citește și:  UE nu a mai comandat vaccin AstraZeneca după luna iunie

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*