Nicoleta C. January 25, 2020

 

Sute de constructori au fost însărcinaţi de guvernul chinez să lucreze zi şi noapte pentru a ridica în mai puţin de o săptămână un spital destinat celor infectaţi cu noul coronavirus. Un expert a explicat pentru BBC cum pot chinezii construi un spital în 6 zile. Între timp, autorităţile au anunţat că un al doilea spital va fi construit în 15 zile, scrie Mediafax.

 

Unitatea medicală de urgenţă, denumită Huoshenshan sau Spitalul Mountain God Fire, va fi situată în suburbiile oraşului Wuhan, epicentrul focarului infecţios care a alertat o lume întreagă. Autorităţile au solicitat ca patru companii de construcţii să lucreze în vacanţa de Anul Nou Chinezesc pentru a ridica de la zero un centru medical care să poată găzdui primii pacienţi în data de 3 februarie. Camioane şi excavatoare au împânzit zona aleasă, iar lucrările se află în plină desfăşurare.

Oraşul Wuhan din China va construi în 15 zile un al doilea spital pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus, relatează CNN. Potrivit informaţiilor făcute publice de autorităţile locale, acesta ar urma să aibă 1.300 de paturi.

Imaginile de la primul şantier au făcut înconjurul lumii şi oferă un exemplu de dedicare şi perseverenţă. Proiectul e pus în practică în timp ce oamenii părăsesc zona urbană pentru a sărbători Anul Nou Chinezesc împreună cu familia, iar guvernul a izolat mai multe oraşe.

 

Cum este capabilă China să construiască un spital în câteva zile?

 

„China a dovedit că poate construi rapid, chiar şi proiecte monumentale ca acesta”  a spus Yanzhong Huang, membru senior în departamentul pentru sănătate globală din cadrul Consiliului pentru Relaţii Extern.

Citește și:  A murit bărbatul din Timișoara care a refuzat tratamentul cu Remdesivir afirmând că el nu este cobaiul nimănui

 

„Un spital construit în Beijing în 2003, pentru epidemia de SARS, a fost realizat în 7 zile. Acum probabil muncitorii chinezi vor să bată recordul. Şi în cazul spitalului din Wuhan, este vorba de un spital de carantină, construit din prefabricate”, a mai punctat Yanzhong Huang, pentru BBC.

 

„China este o ţară autoritară, care se bazează pe o mobilizare de la vârf în jos. Chinezii pot trece peste birocraţie şi limitări financiare şi sunt în stare să mobilizeze resurse. Ingineri din toată ţara vor fi aduşi pentru a realiza spitalul la timp”, a mai explicat expertul.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*