Nicoleta C. March 14, 2021

 

Stephen Evans, specialist în statistici medicale la London School of Hygiene & Tropical Medicine și fost membru al Comitetului pentru siguranța medicamentelor la Agenția Europeană pentru Medicamente, a analizat datele din studiile FDA pentru a vedea câtă protecție oferă o singură doză din fiecare vaccin, rezultatele fiind publicate de Business Insider.

 

Cât de bine funcționează fiecare dintre aceste vaccinuri, după o singură doză?

 

  • Pfizer/BioNTech: Cel puțin 80%

Protecția începe să apară după aproximativ 11 zile de la vaccinare. Valoarea se situează între 29,5% și 84,5%, conform documentelor FDA. Vaccinarea cu Pfizer a fost 100% eficientă împotriva spitalizării și decesului.

Evans a spus că există „dovezi destul de clare“ că ai o protecție de cel puțin 80% și „probabil“ aproape de 90% după o singură doză de vaccin Pfizer.

 

  • Moderna: cel puțin 80%

Protecția începe să apară după aproximativ 13 zile de la vaccinare. A existat un număr mic de oameni, aproximativ 7%, care nu a primit a doua doză de Moderna din motive necunoscute. În acest caz, vaccinul a avut o eficiență de 50,8% în prevenirea COVID-19 până la 14 zile după prima doză și 92,1% după 14 zile.

Evans spune că beneficiezi de cel puțin 80% protecție și, posibil, chiar mai bună de 90%, datorită vaccinului Moderna după o singură doză timp de 28 de zile. După 28 de zile a fost neclar, deoarece nu a fost testat.

 

  • AstraZeneca: Peste 70%

Este mai dificil să se stabilească o estimare pentru vaccinul AstraZeneca când începe perioada de protecție, deoarece FDA nu a prezentat încă datele privind acest ser. Totuși, o doză unică de vaccin AstraZeneca a fost eficientă în proporție de 76% în protejarea împotriva COVID-19 timp de cel puțin 90 de zile, conform studiilor Lancet. Au existat spitalizări, dar numărul a fost mai mic.

Citește și:  Caz de COVID-19 înregistrat la fabrica Continental Anvelope din Timișoara

 

  • Johnson & Johnson: 66%

În cazul Johnson & Johnson, protecția a început la 14 zile și a fost eficiență în proporție de 66,1% la 28 de zile.

Eficacitatea vaccinului a variat în funcție de țara în care a fost utilizat – eficiență de 72% în SUA , de 64% în Africa de Sud și de 68% în Brazilia.

 

sursa: alephnews

 


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.

🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*