Nicoleta C. January 29, 2020

 

Autorităţile din SUA au analizat riscul de infectare cu coronavirus prin intermediul coletelor expediate din China, în contexul în care autorităţile din statul asiatic nu au impus măsuri speciale de protecţie pentru serviciile poştale, informează Mercury News.

 

În contextul pericolului reprezentat de coronavirus şi în condiţiile în care numeroase ţări, de pe mai multe continenete, continuă să comande produse din China, autorităţile au analizat riscul de a contacta virusul prin intermediul coletelor primite din această ţară.
Autorităţile din SUA au dat recent o declaraţie oficială conform căreia nu există niciun pericol de infectare cu coronavirus prin intermediul coletelor expediate din China, relatează Mercury News.

 

Oficialii au afirmat că riscul răspândirii coronaviruslui prin intermediul serviciilor poştale este extrem de scăzut, datorită incapacităţii virusului de a supravieţui pe suprafeţe şi a faptului ca un colet călătoreşte în mai multe zile sau chiar săptămâni din China până la destinaţie, la temperaturi normale.

Chiar dacă o persoană din China infectată cu coronavirus strănută pe pachetul pe care urmează să îl trimită par avion, coletul respectiv tot nu reprezintă un risc de îmbolnăvire pentru destinatar.

Deşi nu există foarte multe informaţii despre coronavirus, din cauză că este recent apărut, alţi viruşi asemănători cum ar fi SARS sau MERS supravieţuiesc doar câteva ore pe suprafeţe.

Potrivit serviciilor poştale din SUA, este nevoie de trei zile pentru ca un pachet să ajungă din China până în California, aşadar virusul nu ar putea să supravieţuiască îndeajuns de mult timp pentru a infecta o altă persoană.

În privinţa transportului de animale sau produse animaliere, oficialii americani nu au vreo dovadă că ar putea reprezenta un risc de infectare cu coronavirus.

Citește și:  Tânără din Somalia, găsită inconştientă şi în hipotermie, pe fâşia verde

În Statele Unite, transportul de animale şi produse animaliere este mai strict reglementat chiar decât transportul de electronice.

În SUA au fost depistate două cazuri de coronavirus în statul California şi alte trei au fost confirmate în Seattle, Chicago şi Arizona.

 

mediafax

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*