Redacție February 28, 2020

 

Până la această oră autoritățile au confirmat trei cazuri de persoane infectate cu coronavirus în România. Primul caz confirmat a fost al unui bărbat din Gorj pentru care rezultatul pozitiv a venit joi noaptea, iar azi confirmarea de infectare cu COVID-19 a venit pentru încă două, conform rezultatelor de laborator. Este vorba de un bărbat din Maramureș și de o femeie de 38 de ani din Timișoara.

 

Femeia din Timișoara a făcut o vizită scurtă, pentru o zi, la Bergamo, dar într-o locație aflată în afara zonei de definiţie de caz. Trebuie menționat că femeia era răcită când a pornit la drum, iar faptul că avea sistemul imunitar deja slăbit și mucoasele deschise a favorizat contractarea coronavirusului.

 

Aceasta a revenit în țară cu avionul, dar autoritățile nu știu încă cu ce cursă.

 

În data de 25 februarie femeia a făcut febră, iar pe data de 27 s-a prezentat la spital pentru o evaluare de simptomatologie. I s-a dat tratament, iar femeia s-a întors acasă unde a stat în izolare. Astăzi testul a ieșit pozitiv la COVID-19, confirmând temerile femeii de 38 de ani din Timișoara.

 

Vă reamintim că în acest moment sunt peste 100 de persoane izolate acasă în Timișoara și în județ.

Citește și:  67 persoane cu COVID-19 au pierdut lupta cu virusul până acum în Timiș, DSP trage un semnal de alarmă

1 thought on “Care a fost traseul și ce a făcut femeia de 38 de ani din Timișoara infectată cu coronavirus

  1. Ce înseamnă “mucoasele deschise”? Dar “în afara zonei de definiţie de caz”?
    “autoritățile nu știu încă cu ce cursă”-pe bune? Orice cursă aeriană are o listă a pasagerilor (passenger manifest). Credeam că m-am abonat la o sursă serioasă şi credibilă… asta e… ţapă!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*