Nicoleta C. February 28, 2020

 

Numărul agresiunilor comise în primul semestru al acestui an şcolar în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş a crescut cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, de la 14 la 28 de astfel de acte, 26 dintre acestea fiind săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar şi două în zona adiacentă, scrie Agerpres.

 

Comisar-şef de poliţie Alin Petecel, şeful IPJ Timiş, a afirmat, în cadrul Colegiului prefectural care a avut loc vineri, că din cele 28 de infracţiuni, 20 au fost înregistrate în mediul urban (cu şase mai mult decât anul trecut) şi opt în mediul rural (cu opt mai multe faţă de perioada de referinţă).

 

„Majoritatea victimelor, dar şi a autorilor de fapte penale sesizate o reprezintă elevii. În perioada de referinţă, la comiterea celor 28 fapte au participat 17 autori, cu nouă mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului şcolar 2018/2019. Dintre aceştia, 14 au fost elevi, cu şase mai mult faţă de perioada similară a anului şcolar precedent, iar în cazul autorilor profesori a fost înregistrată o creştere (cu 1, n.r.) faţă de aceeaşi perioadă”, a detaliat Alin Petecel.

 

Potrivit acestuia, referitor la victime, în perioada supusă analizei au fost înregistrate 28 de victime ale infracţiunilor, cu 14 mai mult decât în perioada similară a anului precedent. În cazul victimelor elevi a fost înregistrată o creştere cu 10 persoane, iar în cazul victimelor profesori a fost consemnată o creştere cu două persoane, de la zero în semestrul I al anului şcolar trecut, la doi, în semestrul I şcolar prezent. A mai fost înregistrată o creştere de la zero la doi în cazul altor categorii de victime.

Citește și:  9.272 cazuri noi de COVID-19 la nivel național, în ultimele 24 de ore, dintre care 309 în Timiș. Vezi de unde sunt infectații

Aceste violenţe vizează opt fapte de furt (cu două mai multe faţă de anul trecut), două cazuri de ameninţare (cu unul mai mult decât decât anul precedent) şi a apărut o vătămare corporală.

În schimb, nu s-a mai înregistrat nicio faptă de tâlhărie.

 

În perioada analizată, cele mai multe infracţiuni au fost comise la Liceul Teoretic Recaş (patru fapte), Liceul Teoretic “David Oniga” din Giroc (trei fapte), Liceul Teoretic “J.L.Calderon” Timişoara (două fapte) şi Colegiul Tehnic de Vest Timişoara (două fapte).

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*