Nicoleta C. October 12, 2019

 

Mânat de dorința de a vedea ce înseamnă libertatea de a te manifesta artistic, dar și de a da mai multă viață zonei centrale a orașului, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a organizat un festival al cântăreților de stradă.

Artiștii care au obținut autorizație de la primărie ca să cânte în aer liber în diverse puncte din Timișoara au fost chemați acum să cânte împreună pe o scenă, autoritățile organizând în acest scop un festival pentru ei.

Așa a luat naștere prima ediție a Festivalului Cântăreților Stradali Timișoara. Un mini festival cu o notă boemă care, întradevăr, ieri, în prima zi din cele trei dedicate acestui festival, a bucurat timișorenii aflați în Piața Libertății, dar și câțiva turiști care au început să danseze ad-hoc pe melodiile cântate de muzicanții ambulanți.

 

„Iată, libertatea de a exprima frumosul în stradă. Ce a scos la iveală? A scos niște talente extraordinare. Oameni care individual sau în diverse formule sunt pitorești, dincolo de faptul că își arată talentul muzical. Ce vreau eu să scot în evidență? Vreau să scot în evidență că în orașul nostru se trăiește foarte frumos și avem grijă ca tot ce-i bun să fie încurajat să iasă la vedere.”, a declarat primarul Nicolae Robu în deschiderea Festivalului Cântăreților Stradali din Timișoara.

 

Inițial festivalul fusese programat să aibă loc doar într-o singură zi, dar, în urma succesului înregistrat vineri, organizatorii au anunțat că timișorenii sunt așteptați și azi, și duminică între orele 17.00 și 20.00 în Piața Libertății pentru a se delecta cu muzică bună la Festivalul Artiștilor Stradali.

 

Citește și:  Vocile Unite ale Banatului, o fereastră spre multiculturalitatea muzicală din Banat

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*