Redacție September 11, 2022

 

Persoanele cu handicap ar putea să beneficieze de anul viitor de bani de la stat pentru terapie. Banii vor fi dați anual sub forma unor tichete de valoare, la recomandarea medicului de familie sau a medicului specialist, potrivit unei propuneri legislative adoptată săptămâna aceasta de către senatori.

 

Propunerea legislativă prevede ca persoanele cu handicap să primească în fiecare an șase tichete de valoare pentru terapia bazată pe sport, în funcție de diagnosticul principal și de fiecare dizabilitate, pentru asigurarea asistenței de recuperare sau de reabilitare, scrie avocatnet.ro.

Valoarea tichetelor va fi stabilită și actualizată anual, prin hotărâre de Guvern, și va fi suportată integral din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, prin casa de asigurări de sănătate de care aparține persoana cu handicap.

 

Pentru a intra în vigoare, propunerea legislativă trebuie să treacă de votul Camerei Deputaților, să fie promulgată de Klaus Iohannis și să fie publicată în Monitorul Oficial.

 

1 thought on “Bani de la stat anual pentru persoanele cu handicap

  1. Foarte frumos, căci o asemenea atenție, o merită astfel de persoane care sunt cum sunt, fără voia lor! O măsură foarte bine venită pentru aceia care chiar au nevoie de ea! Ar mai fi de oferit, încrederea în viața dvs., nu renunanți la nimic, nici la dureea pe care o suportați………….. rețineți că tot ceea ce faceți o faceți pentru sănătatea dvs.! Și eu am continuat recuperarea fizică, prin kinetoterapie mai întăi și mai apoi doar fizică, mergând cu ochii plini de lacrimi de dureri de mușchi, tendoane, ligamente, de-mi ștergeam lacrimile ce mi se scurgeau pe obraji, în barbă….. Altă șansă nu am avut.. și aceasta era doar o speranță, singura mea șansă de a nu rămâne în scaun cu rotile la 30 de ani……….. și, am avut succes, acum sunt pe picioarele mele, un om normal, adică! Luptați pentru orice șansă mică pe care credeți că nu o aveți, căci Dumnezeu e mare, iar cu ambiția ta de a te face bine, vei reuși! Experiența proprie mi-e martoră! Singur te poți ajuta, pentru că tu știi cel mai bine ce simți, ce vrei și ce vei obține! Crede în tine și cu răbdare vei vedea că efortul tău a fost singurul care te-a ajutat! Repet: RĂBDARE MAXIMĂ ȘI ÎNCREDERE ÎN EFORUTUL TĂU!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*