Redacție September 11, 2022

 

Elevii care primesc bursă de studiu, de merit sau de performanță pot lua și bursa „Bani de liceu”, potrivit Hotărârii de Guvern 1.488/2004. Bursa „Bani de liceu” este un ajutor bănesc de 250 de lei pe lună.

 

Pot beneficia de programul programului „Bani de liceu” elevii aflați în întreținerea familiilor cu limita venitului brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, sub 500 de lei.

Cererile pentru obținerea ajutorului se vor putea depune începând de joia viitoare, 15 septembrie, până în 25 septembrie. Apoi, în 17 octombrie se va afișa online lista beneficiarilor.

 

bani-de-liceu

 

Pentru a obține acești bani de la stat, elevii trebuie să aibă declarații notariale privind lipsa veniturilor în cazul membrilor majori ai familiei. Obținerea acestor declarații este acum gratuită deoarece au fost incluse în lista actelor scutite de plata onorariilor notariale.

Elevii care vor beneficia de Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” vor putea să obțină și bursă de studiu, de merit sau de performanță dacă îndeplinesc criteriile cerute.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*