Redacție June 1, 2019

 

Sâmbătă după-amiază nu au mai funcționat semafoarele în zona Iulius Mall, toată zona fiind blocată, iar coloanele de mașini s-au întins până în Dumbrăvița.

 

Ziua liberă de 1 Iunie în care foarte mulți timișoreni au mers cu copiii la mall, defecțiunea semafoarelor, ploaia măruntă, dar și lipsa polițiștilor rutieri (mobilizați în cealaltă parte a orașului unde se desfășoară un festival) au dus la blocarea completă a traficului rutier în zona Iulius Mall.

Nu e pentru prima dată când traficul rutier se blochează complet în zona Lipovei din Timișoara. Lipsa de viziune a administrației locale cu privire la mobilitatea urbană în secolul 21 este factorul hotărâtor care duce la astfel de ambuteiaje. Tot aici mai putem să adăugam și lipsa investițiilor în transportul în comun dar și lipsa infrastructurii pentru mijloacele de transport alternativ.

Dacă în alte orașe mari din Europa s-a investit masiv și se caută mereu soluții pentru încurajarea oamenilor de a se deplasa cu bicicleta sau cu alte mijloace nepoluante, la Timișoara politica autorităților este de a lărgi străzile pentru a permite circularea în oraș a și mai multor autoturisme. Această metodă este sortită eșecului, fapt demonstrat și azi, pentru a mia oară.

 

foto: INFO TRAFIC jud. TIMIȘ

 

 


Scriem pentru timișoreni. Află cine suntem!

Citește și:  S-a prelungit carantina pentru Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Mosnița Nouă. Modele noi de declarații

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*