Redacție March 31, 2022

 

Poliția Locală Timișoara a anunțat că se ridică din nou autovehiculele parcate neregulamentar în oraș. Peste 3500 de conducători auto sancționați de la începutul anului, iar alți 58 au rămas fără mașini în ultima lună și jumătate.

 

Autoritățile din Timișoara au reînceput, de la mijlocul lunii februarie, să ridice autovehiculele care încurcă traficul rutier sau pietonal. Odată cu reorganizarea SDM, prin Serviciul Public de interes local pentru Administrarea Parcărilor Publice – Timpark, s-a reluat această activitate în colaborare cu polițiștii locali.

 

„În ultima lună și jumătate, au fost ridicate 58 de vehicule parcate neregulamentar din zone precum Dr. I. Mureșan – Spitalul Județean, M. Eminescu, Revoluției 1989, Gh. Dima, A. Ipătescu, Dâmbovița, Calea Martirilor, Regele Ferdinand, V. Babeș, Aurel Popovici, Piatra Craiului, Pictor I. Zaicu, Martin Luther și altele. Alți 3579 conducători auto depistați încălcând legislația în vigoare pe linie de oprire sau staționare au fost sancționați de la începutul acestui an și până în prezent. Reamintim că sancțiunile prevăzute de OUG 195/2002 sunt de la 290 lei, pentru oprire, și pot ajunge până la 725 lei, pentru staționare, cu 2, respectiv 3 puncte penalizare la permis. Pentru a evita sancționarea sau chiar ridicarea autovehiculelor, Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația în domeniu, deoarece se acționează zilnic pe această linie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara, Daniela Seracin.

 

 

 

Totodată, peste 150 de șoferi de autovehicule de mare tonaj au fost sancționați deoarece au circulat sau au staționat în zone din oraș în care acest lucru este interzis.

Citește și:  Se închid mai multe centre de vaccinare din județ, nu au pe cine imuniza

 

„De la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat 156 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au respectat prevederile OUG 195/2002, prin care se interzice circulaţia autovehiculelor cu mase sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă, dar și celor care nu au respectat prevederile HCL 485/2006 privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de cinci tone în Timişoara și HCL 486/2006 privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul Municipiului. Sancțiunile pentru astfel de fapte se încadrează între 1305 și 2900 lei”, a mai precizat Daniela Seracin.

 

 

 

Astfel de situații au fost întâlnite în zone precum Musicescu, Antenei, Circumvalațiunii sau Republicii.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*