Redacție June 29, 2020

 

Grecia a impus noi reguli pentru turiștii care vor să o viziteze în această vară, după ce numărul de cazuri de coronavirus a crescut în mai multe țări europene.

 

„Toți călătorii sunt obligați să completeze Formularul de Localizare al pasagerului cu cel puțin 48 de ore inainte de intrarea în țară, oferind informații detaliate despre punctul de plecare, durata șederii în celelalte țări și adresa unde va locui în Grecia„ – se arată pe site-ul oficial al Guvernului Grec.

 

Formularul este foarte detaliat și poate fi găsit AICI.

 

Indiferent că veți intra în Grecia venind cu avionul, cu vaporul sau prin frontierele terestre, trebuie să prezentați codul QR unic de pe formularul pe care l-ați completat înainte (online sau pe hârtie). În funcție de acest cod veți fi direcționați spre zona de verificare/testare sau vă va fi permisă direct intrarea în țară. Cei testați sunt obligați să se autoizoleze la adresa completată pe formular până la primirea rezultatelor.

Îndiferent de procedură, odată ajunși în Grecia trebuie să respectați regulile de distanțare fizică și să purtați măști de protecție.

Citește și:  Din ce localități sunt cele 60 de cazuri noi de COVID-19 raportate azi, 2 septembrie, în Timiș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*