Redacție August 18, 2020
Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit la solicitarea primarului Timișoarei, Nicolae Robu, și a adoptat în unanimitate hotărârea ca masca de protecție să nu devină obligatorie în centrul Timișoarei, pe străzile pietonale adiacente, precum și în mai multe parcuri din oraș. Purtatul măștii rămâne obligatoriu pe malurile Begăi, de la Uzina de Apă și până la ieșirea din oraș.

 

Deși ieri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a stabilit obligativitatea purtării măștii pentru zonele de promenadă, malurile râurilor și alte zone aglomerate, inclusiv centrele pietonale ale orașelor din județ, Nicolae Robu nu a fost de acord cu această decizie, motiv pentru care, marți, 18 august, a solicitat întrunirea de urgență a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru a propune o măsură mai ușoară în această direcție.

Printr-un artificiu s-a reușit ca cele două hotărâri, locală și județeană, să nu intre în contradicție una cu alta. Comitetul local a definit ce înseamnă zone de promenadă în Timișoara și comitetul județean a modificat, după o zi, hotărârea inițială din „centrele pietonale ale localităților” în „centrele localităților”.

 

„Remarcați că am adoptat o hotărâre care arată că nu este cazul să fim panicați. Eu îmi păstrez acest punct de vedere, că situația în care suntem trebuie să ne preocupe, nu este una pe care să o tratăm cu superficialitate, dar nicidecum nu este una în care noi să avem motive de panică. Zonele de promenadă trebuie să fie lăsate spre bucuria oamenilor, atâta vreme cât acolo nu sunt întrunite condițiile medicale de infestare, de transmitere a bolii”, a declarat Nicolae Robu.

 

Citește și:  Accident rutier violent pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din Timișoara, o persoană transportată la spital FOTO

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*