Redacție May 27, 2019

 

Zi istorică la Timișoara, după centralizarea voturilor din 199 de secții din 207. Alianța 2020 USR-PLUS a obținut 40.5%, cu peste 17 procente peste PNL care a obținut în Timișoara doar 23.2%, sub media națională a partidului.

 

Ordinea în care s-au clasat celălalte partide în Timișoara este următoarea: PSD 11.4%, PMP – 6.26%, Pro România – 5.55%, independentul Peter Costea a obținut 3.11%, în timp ce ALDE doar 3.01%.

Cu alte cuvinte, liderul PNL Timiș și primarul Timișoarei Nicolae Robu  a fost umilit de cei pe care de-a lungul timpului i-a numit reprezentanți ai unui ”partid de mână a doua, a treia”, ”veleitari” și ”tâmpiți”.

Alianța 2020 USR- PLUS a câștigat, de asemenea, alegerile și tot județul Timiș. În urma rezultatelor centralizate de Biroul Electoral Central din 96.83% din secțiile de votare din Timiș arată că USR PLUS a obținut 32.37% față de 28.20% PNL și PSD -13.65%. Pe următoarele locuri aflânduse în Timiș: PMP – 6.43%, Pro România – 5.98%, ALDE – 3.22%, candidatul independent Peter Costea, susținut de Coaliția pentru Familie – 3% și UDMR – 2.43%.

De altfel, Alianța 2020 USR- PLUS a obținut, în număr absolut de voturi, în Timiș, cel mai bun scor după București, adunând peste 100.000 de voturi.

În plină noapte și în plin proces de numărare a voturilor, când se preconiza victoria înregistrată de USR PLUS în Timișoara și în tot județul Timiș, liderii locali ai alianței au transmis următorul mesaj:

 

„Dragi timișeni și timișoreni,
Alianța USR PLUS a câștigat Timișoara și există o posibilitate mare să câștigăm întreg Timișul. Încă muncim la numărătoarea paralelă, iar rezultatele finale vor veni doar mâine.
Vă mulțumim mult și vă mulțumim din suflet.
Această victorie ne dă speranță cum nu am mai simțit de mult timp. Suntem emoționați și recunoscători pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o.
Acesta este doar începutul!”

 

Citește și:  Tânără moartă într-o explozie. Şase ani de anchetă, trei ani de proces, niciun vinovat

foto: USR Timiș


Scriem pentru timișoreni. Susțineți-ne demersul!

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*