Nicoleta C. September 24, 2019

 

Activitatea în secţia de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara a fost reluată, după ce Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a prelungit autorizaţia de funcţionare a acceleratorului linear cu care sunt trataţi, zilnic, între 80 şi 100 de bolnavi de cancer.

 

Activitatea acceleratorului linear a fost reluată luni după-amiaza, când am primit de la CNCAN autorizaţia pentru cinci ani. Spitalul nostru a plătit o taxă de urgenţă ca să primim avizul mai repede, altfel ni-l dădeau pe data de 25 septembrie. Au fost anunţaţi să revină la tratament şi pacienţii care în cele patru zile de sistare a activităţii nu au beneficiat de radioterapie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul spitalului, dr. Olimpia Oprea.

 

Activitatea secţiei a fost întreruptă joia trecută, în caz contrar, conducerea spitalului şi a secţiei de radioterapie răspunzând penal. În această perioadă, circa 100 de bolnavi programaţi zilnic la radioterapie au aşteptat, pentru că Spitalul Municipal Timişoara nu avea unde să-i redirecţioneze, fiind singurul din vestul ţării unde se aplică astfel de terapii.

În secţia de Radioterapie a Municipalului îşi fac zilnic tratamentul în jur de 100 de pacienţi, 70 fiind internaţi în secţia cu paturi, iar 30 venind doar pentru raze, după care pleacă acasă.

 

Sursa Agerpres

Citește și:  Avertisment INSP: Utilizarea lămpilor UV nu este recomandată pentru dezinfecția suprafețelor în unitățile de învățământ

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*