Redacție March 27, 2022

 

Împreună cu publicul său, Teatrul Național din Timișoara face un gest de participare simbolică și susținere pentru toți acei bărbați, femei și copii din Ucraina pentru care viitorul s-a schimbat pentru totdeauna. Acest gest ne amintește nouă, tuturor, de valorile umane pe care le promovăm și cărora trebuie să le rămânem întotdeauna credincioși.

 

De 60 de ani, în fiecare 27 martie, omenirea sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului. Dar 27 martie 2022 este o foarte tristă aniversare pentru teatrul lumii – războiul ucide oameni, ucide artiști, distruge familii, distruge teatre, distruge orașe.

Teatrul Național din Timișoara marchează acest moment, acordându-l la campania de susținere pe care o desfășoară, STOP THE WAR. Duminică, 27 martie 2022, de Ziua Mondială a Teatrului, publicul este întâmpinat de mesajul „STOP THE WAR!”, pe care Teatrul Național îl afișează în fața intrării principale.

De la ora 18, în deschiderea reprezentației cu spectacolul Anna Karenina, Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național, face apelul la solidaritate și la sprijinirea ucrainenilor și a refugiaților ucraineni prin donații către organizațiile care participă la gestionarea logistică a primirii refugiaților de război și, alături de spectatorii prezenți în sală, va păstra un moment de reflecție pentru victimele acestui război cumplit.

La finalul spectacolului, publicului și actorilor li se vor înmâna lumânări pe care aceștia le vor aprinde, îm jurul orei 21:00, în Piața Victoriei, în fața teatrului, cu mesajul „STOP THE WAR!”.

Citește și:  Explozie de cazuri COVID-19 la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Lugoj

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*