Dimineața puțină ploaie, după care cer înnorat, după care ploaie mai serioasă. Cam asta este prognoza meteo pentru astăzi. Vânt care dimineața va avea viteze de 25-40 de km/oră, deci destul de puternic, dar spre seară poate ajunge și la 65 km/oră. Temperatura maximă va ajunge la 12°C.
Calitatea aerului, la primele ore ale dimineții, este bună.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9405/Euro, 4.5614/USD, 4.9250/CHF și 5.5737/GBP.
E-Distribuție anunță că astăzi, între orele 9-17 se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Mircea cel Batran (p), Martir Spiru Blănaru (p), Martir Petre Domasneanu (p), Deportatii din Baragan (p), Iancu Brezeanu (p).
AQUATIM anunță că astăzi, între orele 8 și 16 se va întrerupe furnizarea apei pe strada Cloșca, porțiunea dintre Bulevardul Cetății și strada Ioan Plavoșin
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a ntâmplat în 17 ianuarie
1904: Piesa de teatru Livada de vișini de Anton Pavlovici Cehov a fost interpretată în premieră la Moscova.
1912: Expediția lui Scott la Polul Sud, Expediția Terra Nova. 1773: Căpitanul James Cook conduce prima expediție care navighează la sud de Cerc polar antarctic.
1966: Simon și Garfunkel lansează al doilea lor album, Sounds of Silence.
2000: A murit Ion Rațiu, vicepreședinte al PNȚCD, candidat al partidului la alegerile prezidențiale din 1990, deputat de Cluj (n. 1917)
Astăzi este Sf. Cuv. Antonie cel Mare și Sf. Cuv. Antonie cel Nou din Veria. Așa că puteți să-mi faceți daruri.
TIMISOARA. Nici noile tramvaie Bozankaya nu au scapat de vechile obiceiuri proaste ale unor calatori. Multi dintre cei care au urcat în vagoane si-au lasat la usa bunul simt si inauntru toate resturile…
Dacă am proceda într-un mod asemănător cu Carl Linnaeus și am împărți locuitorii acestui oraș în regnuri și specii, am obține o structură arborescentă destul de interesantă:
În primul rând ar fi cei născuți și crescuți aici.
Aceștia se împart și ei în două categorii, una mai mare, cei care consideră că Timișoara este locul în care vor să trăiască și să moară, și alții, mai puțini, care nu se simt acasă, așa că visul lor este să plece, mai devreme sau mai târziu, altundeva.
După aceea ar fi cei veniți și rămași aici și care s-au adaptat vieții într-un mare oraș, își salută vecinii de pe scară, au grijă să nu-i deranjeze pe cei din jur, nu-și mai lasă papucii în fața ușii de la intrare, plătesc taxe pentru mașină și abonament pentru locul de parcare. Poate că încă nu mănâncă supă cu găluște de gris în loc de ciorbă, poate ascultă încă muzica din locul de unde au venit, dar în ciuda acestor mici amănunte care-i diferențiază de cei din prima categorie, au devenit de fapt timișoreni.
Aștia, pentru care Timișoara înseamnă ”Acasă”, ar fi, și unii și alții, oamenii de bază ai cetății, cei care au făcut din orașul acesta ceea ce este.
Oamenii ăștia, cu foarte puține excepții, nici nu desenează cu carioca pe scaunele tramvaielor, nici nu aruncă hârtii pe jos, nu parchează pe spațiile verzi sau pe trotuare și întotdeauna strâng murdăria lăsată de câinii lor pe străzi.
O altă categorie ar fi cei care au venit, au rămas, dar pentru care Timișoara nu este “Acasă”, acasă este locul de unde au venit, fie că e aici, la doi pași de oraș, fie că e la sute de kilometri.
Și mai sunt cei care vin și după un timp pleacă mai departe unde au mai multe oportunități. Nici pentru aceștia orașul în care trăiesc temporar nu este “acasă”, pentru ei “acasă” este fie locul din care au venit, fie cel în care visează să ajungă.
Oamenilor pentru care Timișoara nu este “acasă” ci este doar un loc în care câștigă niște bani, nu le pasă nici de tramvaie, nici de străzi, nici de spațiile verzi, nici de oraș. Bineînțeles că și în rândul acestora există diferențe, în funcție de educația primită din familie, dar ei, pentru că nu se consideră acasă, adică nu sunt timișoreni, nu consideră toate astea, străzile, tramvaiele, clădirile, ca fiind ale lor, lucruri de care avem grijă și trebuie să le păstrăm. Așa că se vor comporta în relația cu orașul cu totul altfel decât cei din primele două categorii.
Forumul de la Davos, prezenţă record şi proteste ale activiştilor de mediu
Un număr record de lideri de afaceri şi guvernamentali au venit în staţiunea elveţiană Davos pentru a analiza provocări care variază de la încetinirea economiei globale la colapsul mediului, relatează Reuters.
Un nou raport a subliniat inegalitatea tot mai mare, la nivel global. Persoanele cele mai bogate din lume, care alcătuiesc 1% din populaţie, au primit aproape de două ori mai mulţi bani decât tot restul lumii la…
Creșterea costurilor de trai și a inflației sporește numărul europenilor care ajunși la limita supraviețuirii.
Actrița Gina Lollobrigida – legendă a cinematografiei italiene – a murit la vârsta de 95 de ani, scrie Reuters, citând agenția de presă ANSA.
Ministrul Apărării din Germania a demisionat după un mesaj de Anul Nou intens criticat
Ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht, a demisionat din funcție, luni. În ultima perioadă, ea a fost ținta criticilor în special după un mesaj de Anul Nou în care vorbea despre invazia Rusiei în Ucraina în timp ce în spatele ei erau artificii.
De ce argumentele împotriva legalizării canabisului sunt stupide
Cel mai nasol lucru la reuniunile de familie sunt certurile ideologice. Gen părinții care spun că nu există COVID sau unchii care sunt fani Putin. Sau mătușile care spun că persoanele care vor legalizarea…
Reforma e a doua revoluție. Unicitatea economică a Chinei
Unicitatea Chinei se datorează nu doar creșterii economice „miraculoase” și realizărilor sale de referință, ci și căii urmate pentru atingerea acest palmares economic, anume schimbărilor sale…
Trei milioane de oameni vor rămâne fără joburi în 2023
Numărul şomerilor pe plan global ar urma să urce cu 3 milioane, la 208 milioane în 2023, în timp ce inflaţia va afecta nivelul salariilor reale, conform raportului dedicat tendinţelor globale.
Dacă Europa va intra în recesiune, România va ajunge la rândul ei în această situație, dar ar putea diminua efectele în cazul în care se va concentra pe dezvoltarea infrastructurii și educația forței de muncă…
Natalitatea se prăbușește în România. În noiembrie s-au născut cu aproape două mii mai puțini copii față de luna precedentă din 2022. Asta face ca, în primele 11 luni ale anului trecut, numărul…
Această veste nu ar trebui să ne întristeze ci dimpotrivă, să ne bucure. Motivul este evident: Imagigați-vă o tortă mare, acestea sunt resursele care nu sunt infinite. Din torta aia mare primim fiecare câte o felie. Cu cât suntem mai mulți, felia este mai subțire. Și invers.
Mesaje false în numele ANAF. Ce mailuri sau SMS-uri nu trebuie deschise. Atenționări pentru contribuabili. Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atenționează privind mesaje false…
Că citiți mailurile nu este nici o problemă. Dar, și asta ar trebui să fie o regulă generală, nu deschideți atașamentele la mailuri înainte de a citi foarte atent despre ce este vorba. La fel, nu dați click pe linkurile din acestea decât dacă într-adevăr este ceva ce ați așteptat. Și asta este valabil pentru orice mail trimis de cineva necunoscut, și pentru mailurile de la ANAF, cele de la Bănci, de la Natașa din Ucraina care vă trimite poze, de la fostul rege al Nigeriei care dorește să vă bage în cont câteva milioane de dolari sau de oriunde altundeva.
Accesul părinților în școli și grădinițe, doar pe bază de invitație sau în caz de urgență. Proiect de lege. Accesul părinților în incinta școlilor și grădinițelor va fi permis numai în situația în care aceștia sunt invitați, precum și în situații de urgență.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a sfătuit părinţii care au copii cu viroze respiratorii să nu îi trimită în colectivitate, precizând că acest lucru va contribui la scăderea numărului de cazuri. Alexandru Rafila a…
Sfatul ăsta ar trebui să fie valabil și pentru adulți. Eu am recomandat chestia asta colegilor mei, dacă vă simțiți rău, chiar dacă este o simplă răceală, STATI DRACULUI ACASĂ, pentru că nimeni nu este atât de important încât să moară planeta dacă nu mergeți o zi-două la serviciu.
Pancreasul artificial a fost testat cu succes pe 26 de voluntari diabetici
Noua terapie a scăzut nivelul mediu de zahăr din sânge al participanților cu 36% în comparație cu injecțiile cu insulină.
Lista completă a noutăților din Codul Fiscal, în vigoare de la începutul anului 2023
Principalele modificări ale Codului Fiscal care au intrat deja în vigoare în 2023 vizează, pe scurt, următoarele capitole…
Fiscul pregătește reguli noi pentru magazine online. Amenzi și oprirea accesului la site-uri, pentru tranzacții neraportate la ANAF. Noi reguli pentru operatorii site-urilor de anunțuri și marketplace-uri urmează să…
Fiscul, cu ochii pe veniturile independente: ANAF face estimări și în baza stilului de viață
Pentru a dezvolta managementul riscurilor de conformare, pentru analiza strategică a riscurilor, ANAF are nevoie de mai multe date, cu privire la situația fiscală a contribuabililor.
Direcția Generală Anticorupție (DGA) este o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne specializată în prevenirea și combaterea corupției din instituție. DGA a fost înființată prin Legea 161/2005, crearea sa fiind susținută de Uniunea Europeană, iar la început au fost
Începând de astăzi, 16 ianuarie, asociațiile de proprietari sau locatari vor primi informații detaliate despre cum pot obține sprijinul pentru încălzire oferit de stat persoanelor […]
Liceele Henri Coandă și Alimentar vor fi reabilitate energetic cu 9 milioane de euro, bani din PNRR
Liceele Henri Coandă și cel de Industrie Alimentară vor fi reabilitate energetic, valoarea lucrărilor fiind estimată la nouă milioane de euro, banii provenind din PNRR. Primăria Timișoara a semnat contractul de…