Acum, dimineață este cam ceață, dar astăzi vremea va fi foarte asemănătoare cu cea de ieri. Temperatura maximă va ajunge pe la vreo 17°C.
Aerul mizerabil de ieri a fost îndepărtat de vânturile care astăzi bat din SE cu 10-15 km/oră și acum avem un aer, nu chiar ca la munții pe unde nu circulă mașini, dar de bună calitate. Să vedem ce va fi mai târziu, cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
ENEL anunță că astăzi între orele 9-17 se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Mircea cel Batran (p), Horia (p), Bd. Cetatii (p), Ioan Plavosin (p), Closca (p)
Colterm anunță că apa caldă și căldura se vor opri între orele 8-18 pe alea Dorobanților D1, D3, D5; Lalelelor nr. 4, 6, 8, 10, 12, 14, 15; Eugen Pop nr. 1, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 11, 13,15; Cornel Lazăr nr.1, 2, 3, 4, 6 ; Ovidiu Bl. E6, E7; Viorelelor nr. 6, 8,10.:
Cursul BNR valabil astăzi este 4.8912/Euro, 4.8917/USD, 4.9449/CHF și 5.6124/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ieri au fost alegeri în America. Încă nu are rost să spun prea multe despre acest subiect pentru că nu știm care este rezultatul, fiecare parte spune că ai lor au câștigat. Așa că deocamdată sărim peste asta. Oricum, puteți să stați liniștiți, cei de acolo spun că zvonurile cum că rușii ar fi ales în locul Americanilor sunt o prostie care numai la noi poate să apară în ziare.
Depistarea tuberculozei, o urgență de sănătate publică
România rămâne principalul „rezervor” de tuberculoză din UE, înregistrând cel mai mare număr de cazuri. În acest context, Ministerul Sănătății a început o acțiune de depistare activă a cazurilor în 11…
Țin minte că în grădiniță, și apoi în școală, doamna doctoriță din cartier și asistenta veneau periodic, ne aliniau, și fiecăruia din noi i se injecta cu ajutorul unei seringi o picătură de ceva sub piele.
După o zi-două unora dintre noi le apărea acolo o pată roșie, un fel de infecție. Altora nu le apărea acea pată.
Doctorița venea din nou și măsura pata aceea cu un liniar.
În cazul celor cărora le-a apărut pata însemna că sistemul imunitar recunoaște bacilul și reacționează.
După testare, cei la care diametrul acelei pete era mai mic decât o anumită dimensiune erau vaccinați.
Dar pentru că testarea cu tuberculină nu stabilea foarte precis prezența bolii, tuturor cetățenilor României li se făceau periodic radiografii la plămâni. Micro radiografii.
Te duceau periodic de la școală, sau mergeai singur, în Timișoara sediul era în parcul din spatele Poștei. Când îți venea rândul medicul de acolo te punea să te dezbraci până la brâu, te așeza în fața aparatului, cu umerii lipiți de un ecran sau ce era ăla, se auzea o țăcănitură și gata, te poți îmbrăca.
Cum spuneam, la școală făceai micro, dar se făcea și de câte ori te angajai undeva, în armată făceai micro, înaintea căsătoriei făceai micro.
Și ca treaba să fie clară, se făceau și analize de sânge în toate aceste ocazii.
Pentru că nici radiografiile nu sunt ceva extrem de precis, dacă la micro erai suspect ți se făcea și o probă de spută. Pur și simplu îți luau o probă de salivă din gură, bacilii de acolo erau înmulțiți pe un mediu de cultură și cineva, un profesionist, se uita la microbii ăia cum dau din picioare, îi număra și cine știe ce le mai făcea. Și acolo nu mai exista nici un dubiu, când venea rezultatul se știa precis dacă erai sau nu bolnav.
Dacă se stabilea fără nici un dubiu că cineva suferă de această boală, persoana respectivă era trimisă de obicei într-un sanatoriu, la Marila, la preventoriul de la Căpâlnaș, la sanatoriul de la Moroeni sau altundeva, unde erai tratat de medici specialiști cu medicamente adevărate, un coctail de mai multe antibiotice, te odihneai, erai hrănit cum trebuie și tot ce mai era necesar.
Au trecut de atunci peste 30 de ani și din păcate toate acestea s-au dus dracului, în centrul pentru microradiografii se eliberează buletine și se căsătoresc oameni, sanatoriile mai au puțin și se dărâmă pentru că nu au fost întreținute, medicii au devenit niște șmecheri care se îmbogățesc prescriind suplimente alimentare său făcând propagandă împotriva antibioticelor.
Și acum stăm și ne mirăm ca proștii că principalul lucru exportat de România este TBC-ul.
Sanatoriul TBC de la Marila. Sursă foto: necunoscută
Cu două luni înainte de finalul anului, pacienții care primesc de la medicul specialist bilet de trimitere pentru efectuarea, gratuit, în ambulator, a investigației imagistice de computer tomograf (CT) nu o…
Și așa se contribuie la furarea unei țări, facem ca lucrurile pentru care cetățenii au plătit o viață întreagă să nu funcționeze pentru ca pacienții să fie nevoiți să apeleze la alții. Dacă au banii necesari, dacă nu, nu le rămâne decât să moară. Și în felul acesta privatizăm medicina. Adică îi facem pe fraieri să plătească de două ori pentru același lucru, cel puțin jumătate din acești bani urmând să intre în buzunarele unor derbedei care sug la două vaci.
Au făcut-o cu analizele, au făcut-o și cu dializa, o fac cu Tomografia computerizată sau cu celelalte forme de imaginistică medicală.
Umilințele și țeapa de care m-am lovit la un azil de bătrâni din București
Ești tânăr, viața e cât de cât frumoasă, și probabil nu-ți pui prea multe probleme despre cum o să fie la bătrânețe. Nu-i foarte fun să te descurci de pe-o zi pe alta din pensie, ajutor social sau mila rudelor.
Nu mai fiți săraci!! Despre Tudor Chirilă și second hand
Acum, mărturisesc că eu nu am văzut ce a zis Tudor Chirilă și nici nu m -am străduit să aflu exact ce şi cum, dar am văzut multă rumoare în piaţa publică pe tema asta […]
Scandalurile astea de corupție din România interbelică îți arată că și regii pot fi penali
De la Dosarul Microsoft la recentul scandal cu Iohannis și licitația BMW, istoria României de după revoluție e plină de scandaluri de corupție în care sunt implicați politicieni – culoarea politică e…
Foștii directori ai Hexi Pharma – Flori Dinu și Mihai Leva – așteaptă pe data de 5 ianuarie 2023 pronunțarea deciziei definitive în dosarul în care au fost acuzați de înşelăciune și zădărnicirea combaterii bolilor după…
Prima oară când am auzit de nosocomialele astea care s-au îngrășat pentru că au fost hrănite cu biocide fără efect a fost în urmă cu mulți ani, când un general și-a luat zborul de la etajul 7 al unei instituții și s-a făcut ciulama.
Cred că și în curtea din spate a ăstora erau mai multe stele pe umeri decât pe Calea Lactee.
Ministerul Afacerilor Externe plătește lunar o chirie de 6.500 de lire pentru un apartament din centrul Londrei în care locuiește șefa Institutului Cultural Român din Londra, care refuză să stea într-un…
Mari mișcări de trupe în Poliție. Nu cumva să se dea vreo ordonanță cu pensie, să le ia din sfântul drept de a ieși la pensie la 47 de ani, cu pensii duble față de salariu. Șefi din Poliție, din penitenciare anunță…
O comună din vestul ţării, cu doar 80 de locuitori, cu uliţe prăfuite, face 30 de kilometri de piste pentru biciclete.
Baza Militară NATO de la Cincu, județul Brașov, a fost inaugurată pe 3 noiembrie, la eveniment participând Angel Tîlvăr, ministrul Apărării din România, precum și omologul său francez, Sebastien Lecornu. În baza…
Las că merge ANAF-ul și Curtea de Conturi la ăștia să-i controleze. Glumesc.
Unde este BioNTech? Farsa ”audierii Pfizer” din Parlamentul UE, cu Terheș cap de afiș
Un articol de Robert Kogon apărut pe 29 octombrie 2022, pe saitul brownstone.org O audiere recentă a unei comisii din Parlamentul UE a dat naștere la numeroase declarații dramatice care au circulat pe…
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat, marti, la Profit News TV, despre dozele de vaccin anti-COVID-19 achiziţionate de România în perioada pandemiei, că a reuşit să facă o economie de 15 milioane de doze, respectiv 300 de milioane de euro.
De câte ori citesc despre această imensă escrocherie îmi aduc aminte de complicii ăstora, cei din presă care făceau (nu cred că gratuit) o campanie deșănțată și extrem de agresivă în favoarea vaccinării cu ceva despre care nu știm nici acum ce conține, șefii companiilor sau a instituțiilor care își obligau angajații să se vaccineze sau politicienii, și nu numai, care își făceau poze cu umărul dezgolit și le puneau pe Facebook.
Era nevoie ca un eveniment de anvergura Cupei Mondiale să se desfășoare într-o țară atât de mică și cu atât de multe probleme legate de drepturile omului?
Un cetățean rus proaspăt recrutat vorbește despre batjocura la care sunt supuși viitorii soldați trimiși de Kremlin drept carne de tun pe frontul din Ucraina.
Deoarece am trăit cam jumătate din viață într-o dictatură, știrea asta mă cam nedumerește.
În vremurile ceaușiste, mai ales în perioada în care am fost militar, ca recrutul ăla, dacă făceam astfel de afirmații, poate nu mă împușcau, dar sigur sistemul m-ar fi internat într-un spital de psihiatrie în care mi-ar fi făcut atâtea injecții și șocuri electrice de aș fi ieșit de acolo mai legumă decât o mâncare de fasole verde.
De aceea eu cred că există doar două variante:
1. Fie Rusia este o mare democrație în care fiecare cetățean, chiar și recruții din armată, poate să spună ce dorește.
2. Cel care a scris articolul este un mincinos ordinar care nu are nici cea mai mică idee despre ce înseamnă un regim dictatorial sau cel puțin autoritar.
„Am vrut mașini zburătoare. În schimb, avem 140 de caractere”. Au trecut aproape zece ani de când Peter Thiel și-a exprimat dezamăgirea față de ritmul și direcția schimbărilor tehnologice, iar timpul nu a…
“La solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale, proprietarul sau deținătorul mandat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe
Cum arată centrul logistic eMAG de la Joița, depozitul și partea de automatizare – VIDEO
eMAG a organizat în 7 noiembrie, un tur de presă la la centrul logistic de la Joița, Giurgiu, am vizitat depozitul și am văzut utilajele la lucru…
De ieri, porțile Parcului Botanic sunt din nou deschise publicului
Proiectul de introducere a iluminatului în unul din parcurile emblematice ale Timișoarei continuă. Au fost montați stâlpii și urmează configurarea instalațiilor electrice, testarea și reglarea
Ce facem astăzi, 9 noiembrie 2022, în Timișoara?
Miercuri, 9 noiembrie, începe Festivalul Național de Folclor „Tradiții la Români”. La Sala Capitol concertează cei de la BOSQUITO & Cvartetul Passione, Harvis Cuni Padron, Horațiu Boșca, Antonio Paizon. Au loc și
RETIM și ADID Timiș organizează în perioada 31 octombrie – 29 noiembrie 2022 o campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase din Zona 1 rural a judeţului Timiş. Sunt cuprinse…
Atenție, ceea ce scrie în acest articol nu are nici o legătură cu Timișoara. Aici ești obligat să-ți duci singur mobila veche, salteaua, chiuveta spartă sau cine știe ce alte lucruri de care nu mai ai nevoie, cu mașina personală, la unul din cele 4 puncte de colectare din oraș.
Iar dacă nu ai mașină, înseamnă că ești un vierme care nu are dreptul să-și arunce lucrurile de prisos din casă.
Asta se întâmplă într-un oraș în care alegerile locale au fost câștigate de niște indivizi care au promis că orașul va fi redat pietonilor și că trebuie să descurajăm folosirea autoturismelor personale.
Cum se procedează în alte mari orașe? Simplu, gunoaiele sunt luate de pe stradă.
În urmă cu puțin timp v-am arătat un exemplu din Dusseldorf. Astăzi puteți vedea cum se întâmplă la New York. Și dacă nu vă vine să credeți că așa ceva poate fi adevărat, nu trebuie decât să dați click pe captura de jos pentru a vedea siteul respectiv.
Am debarasat niste mobila veche( dulap cu 3 uși, fotoliu pat), am platit 400 lei ptr. transportul acestora de la domiciliu la Retim, noi neavând posibilitatea să le ducem cu mașina(Logan). Ideea este că poate cei care le-au luat, nici nu le-a au aruncat, fiind f. bune ptr. foc,și atunci mă întreb: Primăria nu ar ar putea sa colecteze mobilierul vechi? Ar împușca 2 iepuri deodată:ar dispărea mobilierul vechi aruncat prin toată Timișoara, și sigur ar fi nevoie de lemn ptr. încălzit ceva vreo școală, grădinița,etc.
Așa este, aveți perfectă dreptate.