Matt Hancock, ministrul Sănătății. Simon Case, secretarul Cabinetului de miniștri. Damon Poole, consilierul de imagine al lui Hancock. Ex-premierul Boris Johnson. Și alți politicieni, foarte mulți, ale căror discuții private purtate în perioada…
Spun unii că ceea ce scriu eu aici ar fi sofisme. Chiar dacă ar fi așa, nu ar fi foarte rău, sofismul este un raționament corect, iar un raționament este întotdeauna de preferat somnului rațiunii. Pe de altă parte, sofismul presupune un rezultat eronat sau manipulator. După cum se vede, nu a fost așa, sursele manipulărilor au fost cu totul altele.
Potrivit raportului, Statele Unite mai conduc doar când vine vorba de tehnologii precum dezvoltarea vaccinurilor, a computerelor cuantice şi a sistemelor de lansare în spaţiu.
Migranţii, luaţi la ochi de Sunak: Dacă veniţi ilegal în Marea Britanie, nu veţi putea rămâne aici
Oricine va sosi ilegal în Marea Britanie nu va putea rămâne, a declarat premierul Rishi Sunak într-un interviu publicat duminică, transmite Reuters.
Pe măsură ce interdicțiile de avort din SUA sunt implementate și aplicate, forțele de ordine se îndreaptă către platformele rețelelor de socializare pentru a trimite în justiție femeile care solicită avort sau medicamente care provoacă avortul. Platforme precum Google și Facebook cooperează cu poliția, chiar dacă legal, nu sunt obligate să facă acest lucru.
Business Insider scrie că două femeie urmează să fie judecate în această primăvară, în Nebraska, pentru efectuarea unui avort ilegal, pe baza unor dovezi cheie furnizate de Meta, compania-mamă a Facebook. TechCrunch a raportat că Meta a furnizat autorităților jurnalele chatului în care cele două femei au discutat despre avortul uneia dintre ele.
Meta a transmis că a răspuns la “mandate legale valabile din partea forțelor de ordine locale”, după decizia Curții Supreme de a anula drepturile la avort la nivel național, și a permis interdicții în unele state.
Chiar dacă forțele de ordine investigau inițial eliminarea rămășițelor fătului purtat de una dintre femei, Meta a dezvăluit întâmplător discuția despre pilulele de avort, iar acuzațiile au fost schimbate. Acest lucru dezvăluie modul în care datele furnizate de către companiile de social media pot fi folosite împotriva persoanelor care fac avort, chiar și atunci când acestea sunt investigate din alte motive.
Anterior, într-o investigație jurnalistică a ProPublica, reporterii au constatat că unele farmacii care vând online medicamente pentru avort partajează date sensibile (inclusiv adresele web ale utilizatorilor, locația relativă și datele de căutare) cu Google și alte site-uri terțe, ceea ce permite ca datele să fie recuperate prin cereri de aplicare a legii.
Conform statisticilor interne furnizate de Meta, compania se conformează cererilor guvernamentale de date despre utilizatori în mai mult de 70% din cazuri și primește peste 400 de mii de solicitări pe an.
Așa cum spuneam nu mai departe de săptămâna trecută, din păcate orice teorie a conspirației se adeverește.
Cercetătorii VIRUS au fost îndemnați să „nu o mai ajute pe Mama Natură să ne omoare” cu teste de laborator mortale care ar putea declanșa o nouă pandemie.
Un Kennedy ar putea candida la prezidențialele americane din 2024
Robert F. Kennedy Jr. se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din SUA din 2024, provocându-l pe președintele Joe Biden pentru nominalizarea democrată și spune că soția lui și-a dat aprobarea.
O „furtună perfectă” se pregătește, iar piețele vor fi lovite de o recesiune, o criză a datoriilor și o inflație scăpată de sub control, în acest an a spus economistul Nouriel Roubini, cel numit „profetul crizei“, pentru că a avertizat asupra crizei economice și financiare care urma să lovească economia mondială în 2008.
În contextul crizei legumelor din Marea Britanie, The Financial Times a făcut o vizită la Piaţa Obor din Bucureşti, „cea mai mare din ţară”, unde verdeţurile de sezon sunt la preţuri rezonabile şi din belşug. Jurnalista Erica Wagner de la FT scrie că Piaţa Obor a devenit una dintre favoritele ei din Europa şi povesteşte cât de încântată a fost să găsească salată, urzici și lobodă.
La asta s-a ajuns, un imperiu în care soarele nu apunea niciodată îi invidează pe români pentru că la noi se găsește salată și urzici în piețe. Salată din aia verde, pe care o aruncă seara târgoveții la tomberonul de gunoi dacă nu s-a vândut, pentru că cine dracu mai cumpără salată ofilită. Și urzici care cresc pe lângă toate gardurile.
Mai durează puțin și o să ne invidieze și pentru șobolani, o să spună cei de la Guardian că umblă fripturile între blocurile din România.
Vorba lui Cristoiu, alege poporul, dar ce se face dacă ăla pe cate îl alege să fie căpitan e beat? Sau și-a pierdut mințile? Sau își trădează propriul popor?
Guvernul Marii Britanii este „complice” în atacurile la hotelurile solicitanților de azil, spun sindicatele
Muncitorii au fost îndemnați să se mobilizeze împotriva grupărilor de extremă dreaptă, deoarece politicienii conservatori de rang înalt sunt acuzați că demonizează refugiații
Unele dintre cele mai mari sindicate din Marea Britanie au acuzat guvernul că este „complice” la atacurile asupra hotelurilor care găzduiesc solicitanți de azil și îi îndeamnă pe membri să se „mobilizeze” împotriva grupurilor de extremă dreaptă aparent încurajate de retorica politicienilor conservatori de rang înalt.
Schimbare pe platforma WhatsApp. Utilizatorii isi vor putea edita mesajele care au fost trimise
Serviciul de mesagerie Whatsapp lucreaza la o functie care le va permite utilizatorilor sa-si editeze mesajele text deja trimise.
Reprezentanții Comisiei Europene vin în România luni, 6 martie, pentru a verifica situația Canalului Bîstroe.
Este ceva ce nu înțeleg în știrea asta.
În primul rând, canalul ăsta nu e în Romănia, e în Ucraina. Acolo trebuie rezolvate lucrurile, acolo trebuie să meargă cineva să dea drumul la o sfoară cu o greutate legată de ea și să vadă dacă canalul ăla a fost adâncit sau nu.
Iar pe de altă parte, dacă românii nu au dreptate, se spune că nu au dreptate și asta e. La fel se întâmpla și dacă ucrainienii nu au dreptate. De aceea nu prea văd ce e de mediat aici, dacă cineva încalcă regulile îl pedepsești, nu te târguiești cu el.
Mie personal tare mi se pare că cineva pregătește o cârpă mare pe care să o pună peste țambal.
Curtea de Apel Alba Iulia a schimbat înacadrarea juridică în mega-dosarul de abuz în serviciu, cu prejudiciu de peste 28 de milioane de euro, privind retrocedarea satului Nadăș, din județul Arad.
Adolescenta dispărută din Tulcea, găsită la Timișoara, la 850 km distanță de casă
Incredibil, fetița dispărută în urmă cu o săptămână din județul Tulcea a fost găsită în Timișoara. Polițiștii au găsit-o în gara din Timișoara, aceasta este sănătoasă și puțin speriată. Oamenii legii vor face verificări pentru a vede cum fata a ajuns la peste 850 de kilometri distanță de casă.
Daniela Gabriela Coadă aplecat de acasă pe 28 februarie. Părinții au crezut că fata lor de 14 ani a vrut să se joace cu ei și să lase indicii din cărțile preferate pe care le citea. Mai mult, copila credea că este personajul principal din cartea „Pisicile Războinice” care a plecat în aventură în pădure. Aventura acesteia a ajuns până aproape de granița României cu Serbia.
Incredibil nu este că această adolescentă a plecat într-o aventură. În fond mulți dintre noi ne-am gândit la acea vârstă să o ștergem de acasă și să plecăm în lume, undeva în America sau în Germania. Inclusiv eu. E adevărat că majoritatea noastră nu am avut curajul să facem așa ceva. Dar mă mai gândesc și acum că dacă vreodată dau de o sumă mare, de exemplu dacă aș câștiga la loto, mi-aș lua câinele și m-aș duce undeva, poate să străbat Route 66 de la est la vest, dacă îmi mai dau ăia viză, sau poate aș merge pe jos în pelerinaj de la Podul Modoș până la Santiago de Compostela, nu că aș fi eu mare credincios, dar să văd cum e drumul până acolo.
Incredibil este că o adolescentă de 14 ani citește cărți în loc de a le colora.
Asta este ceva extraordinar, mai ales în această perioadă când televiziunile fac reclamă în prime time tinerilor care se laudă că nu au citit până la 20 de ani mai mult de 20 de cărți.
Fata asta ar trebui să fie premiată, de exemplu o editură să-i dea gratuit cărți în următorii 25 de ani.
Pe de altă parte, gândiți-vă cum ar fi fost dacă ar fi citit “Ocolul Pământului în 80 de zile”, nu ar mai fi prins-o ăștia în veci.
Care este salariul „corect” pe care ar trebui să îl ofere o multinațională în România
Care este salariul „corect” pe care ar trebui să îl ofere o multinațională pentru ca românii să nu se simtă exploatați? Este posibil acordarea unui astfel de salariu? De ce sunt salariile mici, în anumite cazuri, în zona privată.
Care este statutul cercetătorului în România? „.Din păcate, un statut foarte prost. Aproape ai crede că este vorba de o clasă care trebuie exterminată”, a declarat profesorul Alfred Vespremeanu-Stroe în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.
„Dacă avem documente de arhivă care demonstrează faptul că acești oameni au fost exploatate economice de-a lungul a câteva sute de ani, iar în prezent venim cu o perspectivă paternalistă, în care se afirmă că ar fi avut mai degrabă grija de acești oameni. , că le-ar fi asigurat hrană și un adăpost, atunci înțelegem că, de fapt, avem o incoerență între realitatea din documentele de arhivă și declarațiile pe care pe care le vedem astăzi”.
Temerile că firmele europene profită de inflaţia ridicată pentru a-şi creşte marjele de profit au atras un avertisment din partea Băncii Centrale Europene, care monitorizează îndeaproape posibile creşteri speculative de preţuri, notează The Guardian.
Imagini revoltătoare surpinse în Spitalul Municipal din Drăgășani, Vâlcea. Lenjerie murdară, pereți scorojiți, mobilier și obiectele sanitare într-o stare avansată de degradare.
Teatrului German de Stat Timișoara în anul Capitalei Europene a Culturii 2023
În anul 2023, anul Capitalei Europene a Culturii la Timișoara, Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) propune numeroase premiere și evenimente culturale cu artiști naționali și internaționali.
După premiera pe țară a dramatizării Tschick. De ce am furat mașina de Wolfgang Herrndorf, în regia lui Irisz Kovacs, care a avut loc în luna ianuarie, și prezentarea – în 17 februarie – a spectacolului 1989. Cifre de Ilinca Stihi, o coproducție cu Teatrul Național Radiofonic și transmisă în direct pe postul național Radio România Cultural, invităm publicul la două noi premiere montate de regizori germani: în 4 martie Visul unei nopți de vară de Shakespeare, în regia lui Kristóf Szabó, și în 23 aprilie Lisistrata de Aristofan, în regia lui Niky Wolcz.
Monumentul funerar de la mormântul lui Péter Jecza, furat de hoții de fier vechi
Mormântul unuia dintre cei mai importanți artiști ai ultimelor decenii a fost vandalizat. Sculptura care decora locul de veci al lui Péter Jecza, în Cimitirul Eroilor din Timișoara, a dispărut, fiind smulsă din soclu. Incidentul a fost dezvăluit pe Facebook de Sorina Jecza, văduva artistului. „Memorie pângărită. Memorie furată. Ar fi trebuit ca lucrarea de […]
În urma unei iniţiative a comunităţii bulgare bănăţene din regiunea Karlsruhe (Germania), condusă de Erwin Bausche (originar din Dudeştii Vechi, județul Timiș), în Timişoara au ajuns peste 75 de pianine, începând din 2019.
Ce facem astăzi, 6 martie 2023, în Timișoara?
Luni, 6 martie, poți participa la o tură de alergat după care poți să sta la povești pe terasă.