Redacție August 24, 2021

 

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat marți, 24 august, că există necesitatea unei campanii de vaccinare anti-COVID în școli și se dorește organizarea imunizării în unitățile de învățământ.

 

Conform medicului, familiile care au copii preșcolari au un risc de 15% mai mare să înregistreze îmbolnăviri prin COVID-19, iar cele cu copii de la clasele primare în sus au risc de 20- 25%.

 

„În ceea ce privește vaccinarea în unitățile de învățământ, preocuparea de bază este aceea de a crește accesul la vaccinare al tuturor celor care vor să se vaccineze. Mă refer la copiii eligibili, cu vârsta de peste 12 ani. Vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice, dar și părinții și bunicii care locuiesc la aceeași adresă.Vor fi unități de învățământ unde se vor organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare, care să funcționeze pe perioada cât e adresabilitate în rândul unității de învățământ. Acolo unde unitatea de învățământ are un centru de vaccinare în apropiere nu se justifică să se organizeze altul.În urban și rural, principala logistică care asigură accesul la vaccinare va fi cu echipe mobile. Fiecărei unitate de învățământ îi va fi alocată o unitate mobilă, și unitatea va centraliza periodic persoanele care vor să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiță, citat de Digi24.

 

Activitatea de vaccinare în școli va fi organizată după un anumit interval orar, o zi pe săptămână. Minorii trebuie să fie însoțiți de un aparținător și se pot vaccina împreună dacă doresc. Totodată, vor fi organizate cabinete de vaccinare și în campusuri universitare.

Citește și:  Nicolae Robu a îndemnat la unitate prin discursul său de la manifestările de 1 Decembrie din Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*