Nicoleta C. October 6, 2020

 

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România se declară îngrijorată de „somaţia de evacuare cu celeritate” a spaţiului ocupat de Filiala Timişoara a Uniunii şi de redacţia revistei „Orizont” şi face apel la buna-credinţă a autorităţilor locale care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii grave, incalificabile.

 

„Situaţia de la Timişoara are o notă de absurd kafkian. Obligate fiind să retrocedeze un imobil câştigat în instanţă de mai mulţi reclamanţi şi neputându-l retroceda în natură, autorităţile locale au oferit în compensare tocmai spaţiul ocupat, din 1949 încoace, de Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România şi de redacţia revistei “Orizont”. Este chiar spaţiul în care a fost concepută Proclamaţia de la Timişoara şi în care, de peste şapte decenii, se concentrează istoria literară şi culturală a Timişoarei”, precizează Uniunea Scriitorilor, într-un comunicat transmis luni Agerpres.

 

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România face un apel la raţiunea, competenţele şi buna-credinţă a autorităţilor locale timişorene care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii grave, incalificabile.

„Aşteptăm de la Timişoara veşti bune, iar nu asemenea secvenţe anticulturale de ‘administrare’ abuzivă a unui patrimoniu material şi simbolic atât de important în istoria culturală şi multiculturală a oraşului”, se mai arată în comunicatul Uniunii Scriitorilor din România.

Citește și:  Se organizează șantierul de pe Bega, la nodul de la Sânmihaiu Român

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*