Nicoleta C. December 5, 2020

 

Rame de ochelari precum cele purtate de Sophia Loren, Ghandi, I.L. Caragiale sau Jackie Onasis, toate modele vintage și extrem de valoroase, pot fi admirate și chiar cumpărate, de la Muzeul Ochelarilor din Timișoara, muzeu unic în România.

 

Întreaga colecție îi aparține lui Alfred Kosar, un mare pasionat de rame de ochelari, dar și specialist în optica medicală. Colecția impresionantă cuprinde sute de exponate, unele unice în lume.

În Piața Bisericii din cartierul timișorean Elisabetin, se află un magazin optic unic în România. „Vinovat” de deschiderea lui este un specialist cu o experiență de 40 de ani în meserie, dintre care 15 ani în Germania. Proprietarul magazinului din Piața Bisericii este Alfred Kosar. Un şvab bănăţean, născut în Timişoara, pe strada Odobescu nr.32. Este unul dintre numeroșii șvabi care au emigrat în Germania, dar și printre puținii care s-au întors pe meleagurile natale.

A fost plecat în anii ’90 din ţară, însă a revenit și a adus la Timişoara o întreagă colecţie de rame adunate de-a lungul timpului. Unele dintre obiecte sunt de vânzare, iar altele doar de colecție.

Cei mai mulți dintre clienții lui Alfred Kosar sunt din străinătate, din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, însă și artiști timișoreni care apreciază valoarea ramelor din muzeul timișoreanului.

 

sursa: stiriletvr

Citește și:  Profesioniști ai padelului mondial ajung la Timișoara. Urmează sesiuni de cursuri gratuite

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*