Nicoleta C. April 19, 2022

 

Ucraina va fi prezentă la ediția din acest an a concursului Eurovision, care va avea loc în perioada 10 – 14 mai la Torino. Țara va fi reprezentată de grupul Orchestra Kalush, care va interpreta cântecul Stefania.

 

Participarea Ucrainei la Eurovision 2022 era pusă sub semnul întrebării din cauza războiului declanșat de Rusia. Totuși, conform ultimelor informații, guvernul ucrainean a dat permisiunea ca Orchestra Kalush să părăsească Ucraina pentru a cânta live la Torino în 10 mai.

 

Adresată unei mame, piesa include muzică tradițională ucraineană, iar în versurile sale se regăsește fraza: „Voi găsi întotdeauna drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse”.

 

Kalush este un grup de rap format în 2019, format din Oleh Psiuk (rapper), Ihor Didenchuk (multi-instrumentist) și MC Kilimmen (DJ). Ihor este, de asemenea, membru Go_A, care a reprezentat Ucraina la Eurovision Song Contest 2021. Anul acesta, Kalush a lansat Orchestra Kalush, care se concentrează pe rap și muzica folk fusion. Tymofii Muzychuk, Vitalii Duzhyk și Sasha Tab s-au alăturat membrilor de bază Kalush pentru acest proiect.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*