Nicoleta C. June 20, 2021

 

 

Trei muncitori au fost răniți într-o explozie puternică care a zguduit sâmbătă seara o fabrică de muniție din orașul sârb Cacak, a informat televiziunea de stat RTS.

 

Imediat după explozie poliția a blocat drumurile de acces la fabrică, iar ambulanțele și pompierii au intervenit la locul deflagrației. În aer s-a simțit pentru un timp îndelungat un miros puternic de explozibili.

Primarul din Cacak a ordonat evacuarea persoanelor care locuiesc în apropierea fabricii, a raportat RTS. Cei trei muncitori răniți au fost transportați la spital, iar acum se află în afara oricărui pericol.

 

„A fost o explozie uriașă, iar casa s-a cutremurat sub noi și apoi am văzut un nor imens ca o ciupercă”, a declarat pentru Reuters un bărbat care locuiește în apropierea fabricii.

 

Aceasta este a doua explozie în această lună la fabrica Sloboda, unde se produc aparate de uz casnic, precum și muniție pentru artilerie și explozibili. În explozia anterioară, care a avut loc la depozitul uzinei, nicio persoană nu a fost rănită.

Totuși, o explozie similară produsă în 2003 a ucis trei muncitori din Sloboda, iar alta în 2010 nu a provocat nicio victimă.

Autoritățile sârbe au transmis că o anchetă este în desfășurare.

 

sursa: Reuters

Citește și:  57 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore. Vezi din ce localități

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*