Redacție July 25, 2020

 

Orice persoană din Timișoara care se consideră vătămată printr-un act administrativ individual, prevăzut în Legea nr. 136/2020 (Legea izolării sau carantinării), poate contesta în instanță măsura la care a fost supusă.

 

Judecătoria Timișoara a anunțat că cererile de contestare pot fi transmise în format electronic la o adresă de e-mail creată de instituție exclusiv pentru aceste spețe.

 

ACȚIUNILE INTRODUSE ÎMPOTRIVA MĂSURILOR DE IZOLARE ȘI CARANTINARE DISPUSE ÎN BAZA LEGII NR.136/2020 SE DEPUN LA ADRESA DE E-MAIL: jud-timisoara-covid@just.ro

 

Această adresă de e-mail va fi utilizată doar pentru transmiterea către instanţe a acţiunilor formulate în temeiul Legii nr. 136/2020 (contestarea măsurii izolării sau carantinării), restul acţiunilor şi cererilor adresate instanţelor de judecată vor fi transmise pe adresa obişnuită.

 

Solicitarea anulării actului de izolare sau carantină poate fi transmisă Judecătoriei Timișoara de persoanele domiciliate pe raza orașului de pe Bega sau care se află în izolare într-un spațiu sau unitate sanitară din circumscripția judecătoriei timișorene.

 

Cererile trimise la jud-timisoara-covid@just.ro vor fi înregistrate și judecate cu celerritate. Judecarea se va face fără prezența persoanei care a formulat cererea. Audierea va avea loc prin mijloace de comunicare audio-video, fiind prezent și un apărător, ales sau din oficiu.

 

Cererile de contestare a carantinei sau izolării sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru.

 

Citește și:  Medicii rezidenți ATI Timișoara oferă ajutor pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale din județul Timiș

1 thought on “Timișorenii care se consideră vătămați de măsura izolării sau carantinei pot depune contestație online, la Judecătoria Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*