Nicoleta C. April 15, 2021

Foto: Adrian Pîclișan / TNtm

 

Teatrul Național din Timișoara a ales să marcheze Ziua Mondială a Artei cu un spectacol care definește întru totul modul în care teatrul funcționează ca un catalizator al rețelei emoționale și intelectuale care alcătuiește societatea și, în realitate, pe fiecare dintre noi.

 

Ca atare, joi, 15 aprilie, ora 19, Teatrul Național va transmite în direct din Sala 2 spectacolul Cercurile încrederii de Radu Popescu, în regia Mihaelei Lichiardopol, pe canalul său Youtube și pe site-ul www.tntimisoara.com. Spectacolul are la bază la textul câștigător al Concursului Național de Dramaturgie, un proiect al Teatrului Național care, la rândul său, își propune să contureze un traseu dramaturgic definibil în realitatea românească și în coordonatele specifice pe care le oferă comunicarea dramaturg – regizor – actor.

 

 

Cercurile încrederii este un spectacol despre maturizare – nu doar a personajelor, cinci liceeni dintr-o trupă de teatru școlar, puși în fața unor alegeri pe care nu sunt pregătiți să le facă – ci despre procesul de maturizare pe care ar trebui să-l traverseze o întreagă societate prea puțin atentă la nevoile noii generaţii.

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarnisky și Victor Manovici. Decorul și costumele sunt semnate de scenografa Geta Medinski, iar muzica originală îi aparține lui Gabriel Almași.

 

 

Citește și:  Începem luna aprilie cu o nouă „Întâlnire la voi acasă”: NOPȚI ALBE

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*