Nicoleta C. June 15, 2022

 

Timișorenii pot să decidă, în perioada 15 iunie – 15 iulie 2022, care sunt cele mai populare proiecte ale comunității. În total, 52 de propuneri se află pe lista finală de proiecte care au fost supuse la vot.

 

Primăria Municipiului Timișoara alocă trei milioane de lei pentru cinci domenii cheie: orașul mobil, orașul verde, orașul relaxat, orașul comunităților, orașul digital. Proiectele care nu s-au încadrat în aceste categorii sunt catalogate ca fiind „alt domeniu”.

Bugetul Participativ a fost aprobat la finalul anului 2021, cu un calendar complet până la jumătatea acestui an. În luna martie a început etapa de depunere și au fost depuse 113 propuneri de proiecte. În perioada aprilie-iunie, toate propunerile au trecut printr-un proces de evaluare a eligibilității, derulat de către Comisia Bugetului Participativ, comisie compusă din aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Timișoara și reprezentanți ai societății civile. Apoi a urmat analiza tehnică, juridică și financiară. În perioada 7-14 iunie a fost perioada de soluționare a contestațiilor.

 

Cum puteți vota pentru proiectele favorite?

 

Puteți vota online la https://decidem.primariatm.ro/bp/proiecte

Pentru a vota, este nevoie să vă înregistrați cu un cont pe platforma Primăriei – „Decidem”. Puteți face asta la adresa https://decidem.primariatm.ro/users/sign_up sau direct din platforma de votare în momentul votului. Pentru a vă înregistra, declarați pe propria răspundere că locuiți, lucrați sau studiați în Timișoara și aveți vârsta de minim 16 ani.

Puteți vota maxim cinci proiecte, alocând un vot unic pentru fiecare proiect.

Dacă doriți să votați fizic, puteți face acest lucru la Serviciul de Guvernanță Participativă și Management Cartiere din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara. Adresa este Piața Victoriei nr. 5 (lângă Prospero).

Citește și:  Se închid mai multe centre de vaccinare din județ, nu au pe cine imuniza

 

În 18 iulie, vor fi anunțate rezultatele votului.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*