Redacție July 16, 2020

 

Guvernul a hotărât, miercuri seara, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19 din ultima perioadă, a anunţat viceprim-ministrul Raluca Turcan, după şedinţa extraordinară a Cabinetului Orban.

 

„Am adoptat în şedinţa de Guvern o hotărâre cu prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, iar această decizie este necesară pentru că avem o creştere a numărului de infectări şi o creştere a numărului de decese. Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate.”, a spus Raluca  Turcan.

 

Cu această ocazie, vicepremierul a făcut apel la respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

 

„Acestea nu sunt invenţii şi românii, dacă privesc un pic cu atenţie spaţiul public, o să vadă că aceiaşi oameni care îndeamnă la nerespectarea regulilor de protecţie sanitară sunt oameni care spun, pe de-o parte, că virusul nu există, iar pe partea cealaltă acuză Guvernul de creşterea numărului de cazuri de infectări. E un nonsens din partea celor care blochează tot setul de măsuri de sănătate publică pe care Guvernul Orban le implementează.”, a mai spus Raluca  Turcan.

 

Citește și:  Susținem cadrele medicale din prima linie de la Spitalul Victor Babeş din Timișoara donând 2 euro la 8841

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*