Nicoleta C. July 22, 2020

 

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultima perioadă din Timișoara și din județul Timiș a dus la ocuparea în promorție de 100% a Spitalului de boli infecțioase Victor Babeș, motiv pentru care spitalul de campanie amplasat de MApN pe terenul de fotbal CFR a devenit operațional începând de azi, 22 iulie.

 

În acest spital de campanie s-au internat deja 10 pacienți cu forme ușoare și medii de COVID 19. Acestia fac parte din cazurile noi, nefiind transferați de la alte unități spitalicești. Pacienții în stare stabilă și sunt tratați de medici ai Spitalului Militar din Timișoara.

 

Spitalul de campanie al Armatei dispune de 50 de locuri, are 4 paturi de ATI și un laborator de analize RT-PCR cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi.

 

„Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara, care funcționează ca secție externă de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din localitate, și-a început de ieri, activitatea medicală de tratare a cazurilor cu formă ușoară sau medie de infecție cu SARS-COV-2.

La acest moment, SMMIT poate să asigure asistența medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienți, iar capacitatea secției de ATI este de patru paturi destinate pacienților a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurarea suportului vital până la transferul acestora pe o secție de ATI într-un spital COVID-19 pentru monitorizare și tratament. 
Sistemul medical modular de izolare și tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi. Personalul medical care își desfășoară activitatea este format din medici încadrați la Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal nou angajat pe o perioadă de 6 luni pentru sprijin epidemiologic.”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.
foto: Ministerul Apărării Naționale
Citește și:  Vedetele baschetului timișorean s-au alăturat jucătorilor de padel, pentru un meci plin de adrenalină

1 thought on “Spitalul de campanie de la Stadionul CFR a intrat de azi în funcțiune

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*