Din articolele de mai sus veți afla tot ce vă interesează despre cele aproape 80 de miliarde de care este posibil să beneficieze în viitor România.
Dar să nu își închipute cineva că banii ăștia vin așa, oricum, că mâine Mugur Isărescu o să vadă, acolo la el la BNR, că a apărut suma de 80 de miliarde .00 euro într-un cont.
O parte din banii ăștia sunt credite, o altă parte vor veni în următorii 7 ani, pentru o altă parte trebuie făcute proiecte.
– Doamna Europa, mai îmi dați și mie un miliard, că am nevoie să fac o chestie?
– Ia arată tu, Românie dragă, ce chestie vrei să faci?
– Păi, știți, le promisesem la oamenii ăia de la Timișoara că le fac o gară nouă și două pasaje. Poate dacă rămâne ceva, le fac și un telescaun de la Mallul din Sud până la Mallul din Nord.
Eu am ceva, dar nu îmi ajunge și nu aș dori să aștept până mai strâng, că mor oamenii ăia tot cu gara aia veche care nu respectă regulile Feng Shui. De aceea, dacă ați putea să mă ajutați…
Cam așa o să meargă treaba, după care, la fiecare etapă o să trebuiască să mergem cu situațiile de lucrări parțiale la Europa, ea pune un băiat de acolo să le verifice, vin niște oameni cu o ruletă să măsoare ce e pe teren și după aceea ne virează banii să-i plătim constructorului ce a făcut.
Mai sunt și niște condiții suplimentare, dacă vrei bani de la Europa, trebuie să te porți ca europenii, să te speli seara pe picioare, să-ți schimbi zilnic șosetele, să nu mai ai WC-ul ăla în fundul curții și, foarte important, dacă cineva mai taie copacii de pe marginea drumurilor sau din parcuri, să îl pedepsești cum îi pedepseau austriecii pe cei care tăiau duzii.
În nici un caz nu o să se poată plăti din banii ăia pensii și nici să se dubleze alocațiile. Cine vrea bani de pensii și alocații va trebui să facă niște investiții și după aceea, din profitul rezultat de pe urma acelor investiții, va putea să și mărească pensiile, alocațiile sau salariile bugetarilor.
De exemplu să repare linia de tren de la Turnu Severin până la frontieră, la Turnu Severin să urce TIR-urile în tren și să le ducă până la Budapesta.
Sunteți curioși să vedeți cum se fac bani cu trenurile?
Descărcați și jucați jocul ăsta, o să petreceți niște ore într-un mod extrem de plăcut, o să vedeți și cât de inteligenți sunteți și o să învățați și puțină economie practică.
Eu i-aș pune pe toți miniștri și primarii din țară să dea examen cu acest joc sau cu echivalentele sale pentru urbaniști, administratori de spital și care or mai fi, cine nu se descurcă să-l pornească și să joace e oricum un idiot care nu se va descurca nici să fie primar sau ministru.
***
Oamenii inteligenți, pe măsură ce știu mai multe își dau seama cât de puține știu.
Mi se întâmplă si mie, în majoritatea timpului am impresia că sunt un idiot. Noroc că în ziare mai citesc și despre alții și mă consolez.
Și despre Covid aflăm că nu știm nimic.
Din Liberation aflăm că minunatele teste RT-PCR nu pot să ne spună dacă suntem infectați cu un virus viu, care ne macină în continuare și se transmite poate la alții, sau în corpul nostru au rămas doar niște rămăsite de virus, poate am inspirat de undeva niște coji de virus, asemănătoare cu acelea care rămân după un gândac uscat sau un păianjen mort din colțul WC-ului din care au rămas numai labele alea lungi.
Așa că cel mai bun test rămâne tot termometrul și felul în care ne simțim, ca la orice gripă.
Chiar acum auzeam la radio cum un medic povestește despre o pacientă care în ciuda tratamentului tot se reinfectează.
Dacă ceea ce spune medicul ăsta israelian și colegii săi e adevărat, există o mare probabilitate ca femeia aia de fapt să nu mai aibă nimic de multă vreme, dar medicii români care tot depistează oameni reinfectați nu știu chestia asta, că ei nu citesc Liberation.
***
Probabil ați înțeles deja citind titlul, important nu este că Elon Musk vrea să lanseze o publicație, oricine poate face asta.
Știrea este că unul din cei mai inteligenți oameni de pe planetă este coronasceptic.
Deci nu este nici rușinos, nici condamnabil să te îndoiești de ceva.
Iar dacă ai o inteligență peste medie, probabil că ai și dreptate.
***
Am să vă explic altfel, ca să înțelegeți cum gândesc oamenii ăștia care lucrează la stat și câștigă undeva între 50 și 500 de milioane în fiecare lună:
Să spunem că eu fac și vând un program.
Nu știu cât să cer pe el.
Dar cheltuielile mele lunare, cu internetul, curentul, chiria, salarii și ce o mai fi, sunt de vreo 4500 de Euro.
Dacă vând un singur program în toată luna, după logica celor de la spitalul din articol, prețul pe care îl cer pentru acesta este de 4500 de Euro.
Dacă vând două, prețul va fi de 2250 de Euro, dacă vând 100 (puteți să mă ajutați să fac asta, ar fi un vis care mi s-ar îndeplini) prețul va fi 45 de Euro.
Dar nu se face așa, în primul rând omul ăla nu a beneficiat de un spital întreg și de tot personalul din spital, el a beneficiat de un pat, de un medic timp de câteva minute pe întreaga durată a spitalizării, poate o asistentă sau o infirmieră timp de o oră-două și o mică cotă parte din munca femeii de serviciu, a paznicului și ce mai au ei pe acolo. Și de un blid de mâncare, probabil de proastă calitate.
Astea ar trebui să fie scrise pe hârtia aceea.
Cheltuielile sunt una și trebuie înscrise într-un document care să cuprindă cheltuielile, iar veniturile, adică costul cu tratamentul, decontat de casă, sunt alta.
Chiar dacă statul, din cauza unei situații speciale, suportă o parte din cheltuieli, acest lucru trebuie reflectat cu precizie, la două zecimale.
Oricum, e fain să fii manager de spital, acum înțeleg de ce posturile astea nu se dau pe merit, ci sunt oferite ca recompense membrilor de partid: pur și simplu așa cum procedează ăștia nu poți să ai pierderi și în consecință nici bonusurile tale de performanță nu vor fi afectate.
***
Cercetare, experiențe, măsurători, asta trebuie să facă orice specialist care are o nelămurire.
Ca și Koch ăla, nu citea în ziare ce are de făcut, ci se uita în ocularul microscopului la tot felul de bacili. La fel a făcut și Pasteur și mii de alți medici sau oameni de știință.
De exemplu, sunt medic la Victor Babeș și vreau să văd dacă covizii ăia se transmit prin aer.
Iau 2 metri de tub de PVC cu diametrul de 110 mm, din ăla folosit pentru scurgerea la canalizare, îl sterilizez și pun la capetele sale două vase Petri cu niște culturi, unul cu spută recoltată de la o persoană care sigur e bolnavă de Covid, și unul steril. Eventual la capătul cu infecția pun și un mic ventilator , să stimuleze curenții de aer de la bolnav la persoana din preajmă.
Mai fac un tub identic, dar cu cele două culturi sterile, fără Covid, ca martor.
Înfund capetele, pornesc ventilatorul și aștept o săptămână.
După care fac analizele.
Dacă după o săptămână vasul steril din primul tub e infectat înseamnă că sigur virușii ăștia se transmit prin aer. Dacă nu, înseamnă că sigur nu se transmit.
Dacă se transmit, repet experiența pentru o zi, pentru o oră, pentru 5 minute, pentru un minut, să văd și cât de repede se transmite boala.
Și am lămurit problema, nu dau din colț în colț după cum sună ordinele de la stăpânire.
Așa trebuie făcut dacă ești medic și specialist adevărat, nu să spui oamenilor că îi aștepți cu lumânarea la spital.
***
Mult timp “Libertatea” a lipsit din lista publicațiilor pe care le răsfoiesc în fiecare zi.
Ei erau cu can-canul, cu fata de la nu știu ce pagină, chestii din astea care nu mă interesează foarte tare.
Dar mai nou, spre bucuria mea, Libertatea publică articole de știință, de exemplu acest articol.
O listă cât se poate de clară, după care urmează argumentele.
Orice medic, chiar dacă nu e deosebit de inteligent, poate să o consulte, după care mai jos poate să citească și argumentele, iar în final un medic adevărat ar trebui să confirme afirmațiile din acest articol cu ceea ce citește în alte articole publicate în reviste sau studii de specialitate:
1. Clorochina și hidroxiclorochina: nu sunt dovezi că ar funcționa
2. Dexametazona – funcționează pentru aproape toți pacienții
3. Lopinavir/ritonavir – nu sunt dovezi că ar funcționa
4. Plasma convalescentă – posibil tratament, dovezi insuficiente
5. Favipiravir (Avigan) – posibil tratament, dovezi insuficiente
6. Remdesivir: reduce perioada de spitalizare (posibil și severitatea cazurilor)
Totuși, oare de ce la noi pacienții nu sunt tratați cu Dexametazonă, medicamentul care funcționează pentru aproape toți pacienții, preferându-se în schimb medicamente noi, cu o eficiență nedovedită sau uneori chiar dăunătoare pentru pacient?
Răspunsul îl aflăm tot din articol:
Marele avantaj al dexametazonei este acela că este un tratament ieftin și relativ ușor disponibil.
Din păcate nu pentru toți un medicament ieftin și disponibil este un avantaj
***
Nu pot decât să îi dau dreptate domnului Robu.
Ar trebui să ne reamintim că după revoluție am conștientizat cu toții că instituțiile de forță, oricare or fi, dacă sunt lăsate de capul lor, se transformă în instituții represive și de aceea este nevoie de un control strict al acestor instituții.
Nu e decât o chestie de bun simț, când ai un pitbull îi pui botnită și îl ții cu lesa scurtă.
Unii am uitat acest lucru fundamental și probabil tinerii care s-au născut în libertate nici nu l-au conștientizat vreodată cu adevărat.