Nicoleta C. January 24, 2022

 

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dedică Zilei Unirii Principatelor Române spectacolul „Din suflet de român”, ce va fi transmis online în această seară, de la ora 18:00.

 

Accesibil tuturor celor pasionați de folclorul românesc autentic, oriunde s-ar afla ei, dornici să sărbătorească împreună această zi istorică, spectacolul îi are protagoniști pe soliștii Ciprian Roman, Dana Gruescu, Doriana Talpeș, Ciprian Pop și Iasmina Iova. Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul este condusă de dirijorul Sebastian Roșca, iar coregrafia poartă semnătura cuplului Brândușa și Nicolae Stănescu.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș și va fi transmis online pe paginile de Facebook: www.facebook.com/ansamblul.banatul și www.facebook.com/ProDatina. Spectacolul este prezentat de Tania Țunaș.

 

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară și pretutindeni unde trăiesc români, este sărbătorită Ziua Unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român. Legea pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, zi de sărbătoare naţională, a fost votată de Parlamentul României și promulgată de Președintele țării în 2014.

Citește și:  Patru fraţi minori carbonizaţi, într-un incendiu care le-a cuprins locuinţa din Timişoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*