Redacție September 27, 2019

 

Horticultura va îngriji spațiile verzi din centrul orașului pentru încă patru ani. Decizia a fost luată în plenul Consiliului Local, după ce unul dintre aleșii locali au propus atribuirea directa a contractului către societatea Primăriei.

 

„Analizând, din punct de vedere juridic, este posibil ca o parte din oraș să nu facă obiectul unei licitații, ci să fie dată în întreținere prin atribuire directă către societatea de spații verzi a municipalității, concluzia a fost că se poate. Amendamentul care a fost exprimat introduce această exceptare de la licitație a zonei centrale a orașului, zonă care are foarte multe aranjamente florale, iar societatea Horticultura știm că este renumită pentru priceperea în a face aranjamente florale și în a le întreține. Drept urmare, vom avea atribuire directă, fără licitație, pentru întreținerea spațiilor verzi din zona centrală, către Horticultura”, a spus primarul Nicolae Robu.

 

Vă reamintim, în prezent, de întreținerea spațiilor verzi din Timișoara se ocupă 3 firme. Horticultura are grijă ca zona centrală să fie îngrijita, Rogera are grijă de zona I, în timp ce Green City are în gestiune zonele II si III. Vechiul contract, care încă este în vigoare, a fost semnat în 2015 și a fost împărțit în patru contracte subsecvente. Însă, întrucât licitații se derulează pe parcursul mai multor luni și pot apărea și contestații, pentru a nu rămâne fără serviciu de întreținere a spațiilor verzi, reprezentanții primăriei au ales să închieie un nou contract, pe un an, cu cele 3 firme.

 

sursa Opinia Timișoarei

Citește și:  Digital Nation anunță cel mai mare curs de predare online din România. Încep înscrierile pentru faza națională

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*