Nicoleta C. December 20, 2021

 

Este primul an în care sirena din centrul Timișoarei nu a sunat în amintirea datei când orașul devenea primul oraș liber de comunism din România.

 

Primaria gestionează mentenanța sirenelor, iar o problemă tehnică a instalației de sonorizare a făcut ca sirena din centrul Timișoarei să rămână mută la ora 12:00. Nici sunetul emis de restul sirenelor din oraș nu a fost mai bun. Multe dintre ele au sunat înfundat și răgusit, nu au acoperit nici măcar zgomotul traficului rutier.

 

„Ne exprimăm regretul cu privire la defecțiunea tehnică din cauza căreia sirena din zona centrală a orașului nu a sunat în acest an, conform programului. Sirena din centru a fost testată în această dimineață la ora 10 și era funcțională. La ora 12 au fost pornite toate cele 11 sirene din oraș, care au funcționat, cu excepția celei din Piața Victoria. Aceasta este una dintre cele mai vechi sirene, iar defecțiunea tehnică este în curs de remediere”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara, la aproape două ore de la evenimentul nefericit.

 

Revoluționarii care s-au strâns în centrul Timișoarei pentru a asculta sirenele și pentru a comemora momentul au scandat „Rușine să vă fie” și „Jos comuniștii”.

 

(Foto: Piață Operei în după-amiaza zilei de 20 decembrie 1989, http://www.amherstglebeartsresponse.org/opera.html)

 


Publicația Info Timișoara poate să rămână independentă doar cu ajutorul vostru. Susțineți-ne activitatea pe Patreon:

 

 

 

Citește și:  Niciun caz nou de COVID-19 în Timiș în ultimele 24 de ore, 125 noi cazuri la nivel național

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*