Nicoleta C. May 24, 2021

 

Peste 530 de aparate de iluminat public se vor schimba pe Calea Aradului, Calea Torontalului și pe Calea Sever Bocu.

 

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista proiectelor care au fost aprobate spre finanțare, prin „Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”. Timișoara se află pe această listă cu un proiect de modernizare a iluminatului public pe trei artere rutiere majore din oraș, proiectul primăriei având cea mai mare valoare dintre toate proiectele depuse.

Mai precis, Timișoara va primi finanțare pentru obiectivul „Modernizare iluminat public Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu” , fiindu-i alocată jumătate din suma totală pentru realizarea investiției. Valoarea totală a proiectului este de 1.990.394 lei, din care co-finanțarea este în sumă de 995.197 lei.

 

Proiectul vizează înlocuirea aparatelor de iluminat public de pe străzile Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu prin montarea a 531 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul obiectiv este obținerea unui sistem inteligent, nou, modern, unitar, economic și ecologic, care va determina reducerea semnificativă a cheltuielilor cu energia electrică și reducerea costurilor cu întreținerea.

Aprobarea listei obiectivelor care primesc finanțare va fi urmată de semnarea contractului de finanțare, după care Primăria Timișoara va lansa licitația pentru alegerea firmei care va face Proiectul Tehnic și va executa lucrările. Documentația pentru aprobare a fost executată de STPT și pusă gratuit la dispoziția primăriei. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni.

Citește și:  Se închid piețele comerciale, târgurile și oboarele din localitățile din Timiș unde este depășită incidența de 3 la mia de locuitori

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*