Redacție May 8, 2019

 

Pornește o nouă etapă din proiectul pe bani europeni care urmărește redeschiderea navigației pe râul Bega.

 

Reprezentanții de la Apele Banat dau undă verde celei mai importante operațiuni după ce, în prima fază, a fost scos din apă bătrânul stăvilar de la Sânmihaiu Român.

 

Se organizează șantierul la nodul de la Sânmihaiu Român. 1 iunie e termenul de pornire a lucrării. În paralel, am dat drumul la partea de organizare, de aprovizionare cu materiale, ca să câștigăm timp. S-a finalizat deja licitația și s-a adjudecat contractul pentru achiziționarea dragă refulantă și 2 barje pe care se va pune noroiul ce va fi scos din Bega și va fi transportat la locul de depozitare„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.

 

Șeful de la Ape a mai explicat ce lucrări se vor executa în următoarele luni la nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român.

 

Barajul se schimbă, se schimbă ecluzele pentru tranzitarea barajului, se repară cantonul cu tot ceea ce înseamnă partea de construcții, se reamenajează insula de dinainte de baraj, care va deveni un obiectiv turistic„, a mai precizat Titu Bojin.

 

Lucrarea de la nodul hidrotehnic trebuie să fie gata până în august 2021.

Citește și:  Situația COVID-19, joi, 1 aprilie, în Timiș: 326 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și 8 decese

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*