Redacție June 25, 2019

 

La Podul Dragalina au fost montate ieri grinzile de susținere, structuri de mari dimensiuni care au fost aduse la fața locului cu un transport agabaritic, pe un traseu atent studiat.

 

Până acum, la Podul Dragalina au fost finalizate platformele și eșafodajele, au fost finalizate lucrările de cofrare, armare și betonare a arcelor de pod în aval și în amonte, au fost turnate diafragmele noului pod (în aval și amonte) și s-a montat schela sub pod.

„La momentul vizitei mele de astăzi pe șantier, situația era următoarea:
1. La noul pod din aval de podul vechi, erau deja puse și grinzile dintre cele două arce de pod pornite de pe cele două maluri.
2. La noul pod din amonte de podul vechi, tocmai se pregătea punerea grinzilor
Ceea ce urmează este solidarizarea, la fiecare pod nou, a grinzilor cu arcele și apoi betonarea, operații care odată realizate, vor marca intrarea lucrărilor în linie dreaptă.
Reafirm: Podul Dragalina, consolidat și extins aproape de trei ori ca lățime, va fi inaugurat și dat în folosință în septembrie 2019. Sunt toate șansele ca și Podul Eroilor să fie finalizat tot atunci.” a declarat Nicolae Robu

 

 

Edilul-șef a mai anunțat că vrea să mute și pistele de biciclete pe sub cele două poduri, pentru ca bicicliștii să nu mai fie nevoiți să treacă prin traficul rutier.

 

foto: Opinia Timișoarei

Citește și:  85 de concentratoare de oxigen au ajuns în spitalele din Timișoara implicate în lupta împotriva COVID-19 FOTO+VIDEO

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*