Antrenorul pachetului de înaintare al echipei de rugby a SCM Timișoara, Valentin Popîrlan, a făcut un apel în cadrul conferinței de presă susținută, joi, la sala „Constantin Jude”, în care a solicitat conducerii condiții „puțin mai bune” de antrenament.
„Aș dori să vă mulțumesc, atât dumneavoastră, cât și domnului Borzaș pentru că, pentru noi, contează foarte mult continuitatea financiară. O să facem un lait motiv al terenului… (n.r. – afișează un zâmbet amar, amestecat cu lehamite). Ne-am învățat să ne descurcăm cu ce avem, să nu ne plîngem, dar ne-ar plăcea să avem condiții puțin mai bune de antrenament (n.r. – pronunță apăsat cuvântul puțin). Ne-am bucura ca măcar unu la sută să vină și către noi. Dar apreciem această stabilitate financiară, care a contat enorm în aducerea celor două trofee”, a spus Valentin Popîrlan.
Managerul general al SCM Timișoara, Alexandru Dedu, a ținut să-l completeze pe antrenorul Valentin Popîrlan, dar numai în ceea ce privește mulțumirile, nu și îmbunătățirea condițiilor de antrenament. „Asta este o mulțumire pe care clubul o adresează comunității timișorene, fiindcă este important să existe seriozitate în relațiile cu jucătorii. Și, atunci, jucătorii se simt obligați să dea ce au mai bun pentru a confirma această încredere”, după care managerul clubului i-a pasat cuvântul căpitanului echipei, Vlad Neculau.
Echipament spălat la mână și apoi la mașină
Așa cum InfoTimisoara.ro a prezentat în urmă cu câteva luni, condițiile de antrenament și cele de refacere sunt departe de pretențiile unei campioane naționale din secolul XXI. Vestiarele au fost igienizate, dar apa caldă se prepară în continuare la un boiler cu lemne, pompa care asigură irigarea terenului e mai mult defectă decât funcțională, iar lipsa unei mașini de spălat profesionale face viața grea jucătorilor. După meciuri sau antrenamente pe vreme ploioasă, rugbyștii spală echipamentul la mână, pentru a îndepărta noroiul, după care îl predau îngrijitoarelor să le spele la o mașină de uz casnic.
La începutul lunii martie, s-au făcut lucrări de mentenanță a gazonului care au lipsit în ultimii cinci-șase ani. A fost fertilizat terenul, a fost însămânțat cu gazon acolo unde lipsea și, la ora actuală, arată bine. Din păcate, însămânțarea și tratamentele aplicate au rezolvat doar parțial problema gazonului. Sistemul de drenare prezintă mari deficiențe, iar la ploi puternice apa mustește pe gazon. Pentru a proteja gazonul, staff-ul tehnic este nevoit să facă o parte dintre antrenamente pe terenul din spatele buturilor. La ultimele sesiuni, antrenorul Mugur Preda a pierdut vreo trei jucători care au suferit accidentări serioase din cauza suprafeței denivelate pe care s-au pregărit.