Redacție August 4, 2022

 

Vaccinurile adaptate pentru tulpinile de coronavirus care circulă în prezent ar putea ajunge în România în luna octombrie. Ministrul Sănătății a precizat că dozele anti-COVID se vor administra cu prioritate persoanelor vârstnice, celor cu boli cronice și gravidelor, în paralel cu vaccinul antigripal.

 

Referitor la purtarea măștilor sanitare, doctorul Alexandru Rafila a spus nu poate fi impusă în actualele condiții și că trebuie să fie o decizie individuală.

 

„Având în vedere că este un sezon foarte cald în acest an, cred că conformarea voluntară este mai importantă decât obligativitatea, pentru că în cazul utilizării măștii este foarte, foarte important să folosești masca corect. Să impui o mască și să o folosești incorect este o măsură care nu are, din păcate, impact asupra sănătății publice și din cauza asta conștientizarea și responsabilizarea fiecăruia dintre noi cred că e mai importantă decât introducerea obligativității”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Rador.

 

Autoritățile recomandă în continuare utilizarea măștii în spații închise și în mijloacele de transport în comun, respectarea normelor de igienă individuală și evitarea aglomerației atunci când acest lucru este posibil.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*