Anton Kovacs June 24, 2021

 

Mărturisesc că mie nu-mi plăcea antivirusul ăla de la McAfee.

Prea era peste tot, prea ți-l băgau în față de parcă ar fi fost un produs al Martorilor lui Jehova, Amway sau vaccin anticovid. Si mai era și intruziv, controla tot, îl interesau toate care le aveai în computer…

Chiar ieri am dezinstalat chestia asta de pe un calculator.

Dar nu despre antivirus e vorba, că nici celelalte nu sunt mai bune, ci despre omul care l-a făcut.

Uitați-vă la presa de astăzi, nu o să găsiți ziar care să nu scrie de moartea lui John McAfee.

Și nimeni nu scrie pentru că a fost bogat, sau că a fost puternic, nu a fost, de fapt nu a trecut o săptămână de când tot la această rubrică era inserat un articol în care John McAfee spunea că nu mai are nimic, era sărac lipit pământului.

Dar omul ăsta a făcut ceva important pentru restul omenirii. Și asta e o chestie pe care dacă o realizezi, scriu ziarele despre tine. De aceea ziarele au scris astăzi despre John McAfee, și îl vor pomeni și în viitor, la fel cum se scrie și despre Steve Jobs, Ford, Marconi, cum se va scrie despre Bill Gates, despre Elon Musk sau despre mulți alții.

Despre Dinu Patriciu când ați citit ultima oară? Dar Vasile Văcaru mai știți cine a fost?

***

Când a fost ales precedentul avocat al poporului, doamna care chiar a fost demisă zilele trecute, cealaltă propunere a fost cel mai onest politician care a existat vreodată în această țară: Péter Eckstein-Kovács. EU pe omul ăla l-aș pune președinte pe viață sau indiferent orice altceva. Atunci am spus “Da, ecce homo, ăsta e omul care vreau să mă reprezinte”.

Acum se pare că omenirea este pe o curbă descendentă, poate mi se pare mie dar oamenii se comportă tot mai irațional, lumea merge din rău în mai rău. Și lucrul ăsta se reflectă și în propunerea UDMR+PNL pentru un nou avocat al poporului: Un procuror care a ieșit la pensie când abia a învățat meserie și mai are și o pensie specială.

Citeam ieri undeva că povestea omul ăsta despre un arestat pe care l-a anchetat la 4 dimineața și omul ăla, arestatul era bolnav de TBC. Și ce viață grea au procurorii, dacă l-ar fi infectat și pe el?

Păi, eu nu prea știu cum sunt legile cu anchetatul, dar dacă aș fi avut o putere, să fac puțin mai multă dreptate în lumea asta, dacă aș prinde un procuror că anchetează pe cineva la ora 4 dimineață, când omul de oboseală spune și ce nu vrea, i-aș da un picior în cur de ar zbura din procuratura aia în secunda 2, fără drept de a mai practica o meserie care are de-a face cu dreptatea, și i-aș retrage și toate drepturile, inclusiv pensia aia nesimțită.

Și pe omul ăsta care tortura oameni bolnavi la 4 dimineața, că a ancheta la ora aia pe cineva, indiferent cine ar fi, e tortură, nu anchetă demnă de seolul XXI, vrea UDMR-ul și PNL-ul să-l facă avocat al poporului.

***

Tot UDMR-ul se pare că e implicat și în mânăria aia cu urșii. De data asta împreună cu presa care ar mânca orice rahat dacă e să mai căștige niște bănuți.

La început a apărut o știre că un urs a trecut pe zebră. Ce drăguț. Erau în articol și niște poze cu urși care scormoneau în niște tomberoane.

După o zi a început cu adevărat ofensiva: Un urs a intrat într-o patiserie și a mâncat niște ștrudel cu dovleac. Peste o oră în alt ziar a apărut o știre că doi urși, unul cu patiseria și celălalt nu știu ce a mai făcut. Peste încă o oră în alt ziar era un titlu “Invazie de urși la…”. După încă o zi la televizor am văzut o știre cu un cioban care “tot era rupt de urs”. Ieri-alaltăieri ursul a intrat în casă, la cine credeți, la Florea Cioacă care locuiește și el acolo lângă pădure? Nu, ci chiar la primarul UDMR din nu știu ce oraș. Ieri dimineață un altul, tot de la UDMR, ministrul urșilor sau ce e el acolo la guvern, spunea că nu se mai poate așa, oamenii sunt mai importanți decât urșii, așa că trebuie să-i împușcăm pe toți.

Iar în timpul ăsta un proprietar de castel frezat, din Austria, sau din Germania, sau de aiurea, își lustruiește cu grijă pușca aia de vânat urși, că românii sunt niște proști și până la urmă se rezolvă.

***

În Timișoara a apărut de câțiva ani o omidă păroasă care face niște fluturași mici și albi care mănâncă cu mare poftă tufele de buscus. Le-au mâncat pe toate și în grădina colegei mele, și în cimitirele orașului, și la Pădurice, mai nou și în Parcul Rozelor.

Din câte știu, avem în Timișoara o facultate care se ocupă cu horticultura. Nu înțeleg de ce oamenii ăia de acolo, împreună cu alți oameni din primărie, cu niște arhitecți de orașe, nu se întâlnesc într-o zi la un brainstorming și să caute împreună o alternativă care să arate la fel de bine, sau și mai bine, dar în care buscușii ăia care fac parcurile să arate ca niște cimitire să fie înlocuiți cu niște plante pe care nu le mai atacă nici omizile păroase și mai și rezistă la frig, la secetă și la dăunători. Că nu cred că dacă mă pun să caut nu găsesc în cel mult 5 minute niște înlocuitori care să se numească ”Ilex Crenata” sau “Sarcococca Confusa” sau care or mai fi (a durat mai puțin de 5 minute)

 

***


Publicația infotimisoara.ro este în slujba cetățenilor și are în spate o echipă de oameni pasionați pentru a acoperi domenii variate pentru un oraș cât mai informat.

🔸SUSȚINE și tu jurnalismul independent –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

 

 


***

Creatorul de antivirus John McAfee a fost găsit mort în închisoare în Spania, la câteva ore după ce a fost decisă extrădarea sa în SUA

John McAfee profimedia

Creatorul de sisteme software antivirus John McAfee a fost găsit mort în închisoare, în Spania, la câteva ore după ce o instanţă judiciară tocmai aprobase extrădarea sa în Statele Unite. McAfee era acuzat de evaziune fiscală.

John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort în celula sa, în Penitenciarul Brians 2, situat în localitatea spaniolă Sant Esteve Sesrovires, relatează cotidianul El Mundo, citat de Mediafax.

***

„Dacă m-am sinucis, nu am făcut-o”: susținătorii pomenesc despre vechile tweet-uri ale McAfee pentru a plânge de moarte pe măsură ce pagina sa de Instagram publică „Q”

„Dacă mă sinucid singur, nu am făcut-o”: susținătorii dragă vechile tweet-uri ale McAfee pentru a plânge de moarte pe măsură ce pagina sa de Instagram publică „Q”

Moartea lui John McAfee a declanșat numeroase teorii ale conspirației, omagii și critici privind extrădarea către SUA cu care se confrunta magnatul antivirus acum decedat.

McAfee a fost găsit mort în celula închisorii sale din Barcelona la doar câteva ore după ce o instanță spaniolă a aprobat extrădarea în SUA, unde se confrunta cu acuzații de evaziune fiscală și alte infracțiuni financiare.

O declarație a Ministerului Justiției din Spania a indicat că cauza morții pentru McAfee ar putea fi sinuciderea, un detaliu care a stârnit mulți dintre cei care văd o conspirație, citând tweet-urile din trecut ale McAfee, unde și-a avertizat adepții că, dacă s-a raportat vreodată, s-a sinucis, „A la Epstein”, atunci a fost un succes profesional.

***

Rusia anunță că a deschis focul în Marea Neagră / Salve de avertisment și bombe, folosite pentru a descuraja un distrugător britanic / Londra neagă incidentul

image-2021-06-23-24876969-70-hms-defende

Forțele armate rusești au tras salve de avertisment înspre distrugătorul britanic HMS Defender pe care Moscova îl acuză că a intrat în apele sale teritoriale din largul Capului Fiolent aflat în apropierea Sevastopolului, relatează agenția rusă Interfax.​

 

***

 

Myanmar: Facebook promovează conținut care solicită violența împotriva protestatarilor loviturii de stat – studiu

Postările de la afișele dorite la amenințările cu moartea rămân online de luni de zile, încălcând propriile standarde ale platformei

Un slogan este scris pe o stradă ca un protest după lovitura de stat din Yangon, Myanmar, 21 februarie 2021

Raportul Global Witness spunea că conținutul Facebook promovat în Myanmar, care susține violența împotriva protestatarilor, a arătat că autoreglementarea nu funcționează. Fotografie: Stringer ./Reuters

Facebook promovează conținut care incită la violență împotriva protestatarilor loviturii de stat din Myanmar și amplifică dezinformarea juntei, în ciuda promisiunii de a contracara utilizarea abuzivă a platformei sale, potrivit unui studiu.

O anchetă a grupului de drepturi Global Witness a constatat că algoritmul de recomandare Facebook continuă să invite utilizatorii să vizualizeze conținut care încalcă propriile politici. După ce a plăcut o pagină a fanilor militari din Myanmar , care nu conținea postări recente care încalcă politicile Facebook, grupul pentru drepturi a constatat că Facebook a sugerat mai multe pagini pro-militare care conțineau conținut abuziv.

Citește și:  Revista presei–04.03.2021

 

***

 

Beijingul definește SUA ca fiind cel mai mare „creator de riscuri de securitate” din SUA în regiune după ce nava de război americană a intrat în strâmtoarea Taiwan

Beijingul îl marchează pe cel mai mare „creator de riscuri de securitate” din SUA în regiune după ce nava de război americană a intrat în strâmtoarea Taiwan

Guvernul chinez s-a opus ultimei prezențe navale a SUA în strâmtoarea Taiwanului – al șaselea în zonă de la preluarea funcției de către Biden – acuzând Washingtonul de cel mai mare „creator de riscuri” din regiune.

Miercuri, Beijingul a condamnat prezența marinei SUA în strâmtoarea Taiwan, după trecerea marelui distrugător de rachete ghidate de clasă Arleigh Burke, USS Curtis Wilbur, prin întinderea apei.

Partea americană joacă în mod intenționat aceleași trucuri vechi și creează probleme și perturbă lucrurile în strâmtoarea Taiwan.

 

***

 

Talibanii au cucerit un punct de frontieră în Afganistan, forțele guvernamentale s-au refugiat în Tadjikistan. Avertisment ONU

Reprezentanții ONU atrag atenția asupra evoluției îngrijorătoare din Afganistan, unde talibanii cuceresc din ce în mai multe teritorii, pe măsură ce trupele străine se retrag din țară, după 20 de ani de ocupație. Marți, talibanii au cucerit un important punct de trecere a frontierei din nordul Afganistanului, obligând trupele guvernamentale să se refugieze dincolo de graniță, în Tadjikistan. Statele Unite fac apel la încetarea violențelor, cu trei zile înainte de întâlnirea dintre președintele american Joe Biden și omologul său afgan, Ashraf Ghani.

 

***

 

Cum se face turismul de vânătoare de trofee: „Inventăm un urs-problemă, veniți și îl împușcați. Autoritățile din România ne ajută”

Gabriel Păun, activist de mediu și președintele Agent Green, spune că a găsit pe internet site-uri din străinătate care promovează vânătoarea de trofee în România. La Jurnalul de Seară de la Digi24, Păun a spus că OUG pentru vânătoarea rapidă a urșilor este o eroare și că aceste asociații pe care le-a contactat telefonic i-au răspuns că pot „inventa oricând un urs problemă care să fie împușcat” și că „autoritățile din România ajută”.

 

***

 

Agent Green, despre intervenția rapidă împotriva urșilor: Pădurile României sunt ferme de animale sălbatice. Le seducem și le abandonăm

Activistul de mediu Gabriel Păun a spus, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că ordonanța de urgență pentru soluționarea problemei urșilor propusă de ministrul Tanczos Barna „sare foarte multe etape, acelea care nu ne-ar fi adus în situația în care suntem astăzi”. Păun spune că animalele sălbatice sunt „seduse și abandonate” prin hrănire  iar pădurile României sunt „imense ferme de animale sălbatice”, fapt ce a dus la creșterea populației de urși, „un spor suplimentar, nenatural al speciei”.

 

***

 

Cîțu: Ordonanța pentru relocarea sau împușcarea urșilor „nu va fi prea curând”

Premierul Florin Cîțu a declarat că a cerut un raport privind atacurile urșilor și vrea să afle cum procedează alte țări înainte ca Guvernul să aprobe ordonanța aflată în lucru anunțată de ministrul mediului, Tanczos Barna, care prevede alungarea, relocarea sau împușcarea urșilor care provoacă pagube în localități, în maximum 24 de ore, potrivit Digi24.

„Până la o decizie a guvernului aș vrea să văd un raport – și am cerut acest lucru în ședința de sâmbătă cu prefecții – care să îmi arate exact situația reală, să știu câte atacuri sunt, câte pagube sunt, câte victime, unde, aș vrea să știu pe județe, de câte ori s-a sunat la 112. Vreau să am situația la zi, înainte să iau o decizie. Nu vreau să iau o decizie pe baza titlurilor din ziare sau… Din punctul meu de vedere, ordonanța nu va fi prea curând”, a spus Cîțu la TVR 1.

 

***

 

Feudocleptocapitalismul – adevărata marcă românească

după părerea mea, capitalismul prezent în România poate fi conceput de fapt ca un amestec între feudocleptocapitalism și un capitalism antreprenorial de consum, o combinație între proprietatea privată asupra mijloacelor de producție pentru a replica lucruri deja create de alții și relațiile de vasalitate, clientelare și de inegalitate în fața legii prezente în orânduirea feudală.

 

***

 

Candidatul pentru funcţia de Avocat al Poporului s-a pensionat la 49 de ani. Ce pensie primeşte Fabian Gyula

646x404.jpg

Fabian Gyula, singurul candidat pentru funcţia de Avocat al Poporului după ce Renate Weber a fost revocată, a declarat miercuri că s-a pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani. În ceea ce priveşte pensia, Gyula a transmis că primeşte peste 10.000 de lei.

 

***

 

Ludovic Orban: Propunerea pentru Avocatul Poporului are susţinerea întregii coaliţii. Votul, odată cu cel pentru președintele CNA

Coaliţia de guvernare va demara procedura de numire a Avocatului Poporului, iar votul în plenul reunit al Parlamentului se va da cel mai probabil lunea viitoare, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL, marți seară. El spune că Fabian Gyula, propunerea pentru Avocatul Poporului, are susţinerea întregii coaliţii, iar votul de validare se va da probabil odată cu cel pentru peședintele CNA.

 

***

 

Festival de ipocrizie in coalitie. Cum au promovat toate partidele pensionari speciali in functii publice

PNL, USR PLUS si UDMR clameaza abrogarea pensiilor speciale, insa promoveaza in functii publice persoane care incaseaza mii de euro lunar din pensii speciale, la care mai adauga si leafa de demnitari. Ultimul exemplu: noul avocat al poporului.

 

***

 

Comisia de la Veneția cere explicații privind revocarea Avocatului Poporului. Precedentul din 2012

comisia-de-la-venetia.jpg

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, solicită printr-o scrisoare transmisă președinților celor două camere ale Parlamentului, explicații privind baza juridică a revocării Renatei Weber…

 

***

 

Pensionarii care primesc pensia pe card vor afla de pe mail când li se virează banii

Pensionarii care primesc pensia pe card vor fi informaţi despre acest lucru printr-un simplu e-mail, potrivit unui proiect iniţiat de deputaţi liberali, adoptat în şedinţa de marţi a Senatului.

 

***

 

Adresa din buletin…

identitate-720x300.jpeg

Ca orice știre care are o durată de viață de trei zile, aia cu educația sexuală în școli deja s-a fâsâit, iar noua bombă prin bula mea de facebook e propunerea USR-ului de a scoate adresa din buletin. Tot soiul de întrebări care mai de care mai cretine, gen “da’ unde mă mai găsește poliția” […]

 

***

De ce telefoanele de azi nu mai au baterie detașabilă

Capture

Dacă te întrebi de ce telefoanele de azi nu mai au baterie detașabilă, iată în clipul de mai jos 5 motive pentru care se întâmplă asta.

***

curs

***

Primăria Timișoara reacționează după ce în mediul online au fost distribuite poze cu Parcul Rozelor într-o stare deplorabilă

parcul-rozelor-dezastru-4.jpg

Abia după ce numeroși timișoreni și-au exprimat indignarea pentru halul în care a ajuns să arată unul dintre parcurile-emblemă ale Timișoarei municipalitatea a dispus remedierea problemelor. Parcul Rozelor, altădată fala Timișoarei, arată acum dezastruos. Miercuri, conducerea Primăriei Timișoara a solicitat S.C. Horticultura să remedieze de urgență mai multe probleme constatate în Parcul Rozelor, parcul aflându-se […]

***

Tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro e în drum spre Timişoara. Este adus cu un transport agabaritic

400x200.jpg

DRDP Timişoara a anuţat traseul pe care se deplasează transportul agabaritic, care aduce primul tramvai Bozankaya, fabricat la Ankara.

 

***

 

Se închide circulația pe un mare bulevard din Timișoara

Traficul rutier pe bulevardul Sudului, din Timișoara, pe tronsonul cuprins între bulevardul Liviu Rebreanu și strada Mareșal C-tin Prezan, se închide temporar, anunță Primăria.

Restricțiile vor fi în vigoare de joi până sâmbătă și apoi între 28 și 30 iunie.

Nu se va putea circula în zonele intersecțiilor bulevardul Sudului cu bulevardul Liviu Rebreanu, bulevardul Sudului cu strada Oglinzilor și pe străzile laterale, perpendiculare pe bulevardul Sudului.

Restricțiile sunt impuse de derularea lucrărilor de extindere a bulevardului Sudului.

 

***

Nevasta lui Martin Luther

luther
Katharina von Bora s-a născut în anul 1499, la Kobenhagen (lângă Leipzig), în familia unor nobili scăpătați. La vârsta de 5 ani a fost trimisă la mănăstirea benedictină de lângă Halle, apoi la cea cisterciană de la Nimbschen unde, în anul 1515 a depus jurământul de călugăriță.

În această perioadă, spațiul german se afla în plină perioadă de răspândire a reformei, iar Katharina, împreună cu alte călugărițe, a fost atrasă de ideile acesteia. Grupul “conspiratoarelor” a luat legătura cu Luther, cerându-i acestuia să le ajute să scape din mănăstire. În ajunul Paștelui din anul 1523, călugărițele au evadat cu ajutorul unui furnizor de pește al mănăstirii, prieten al lui Luther, care le-a ascuns în căruțe, printre butoaiele de pește. La Wittenberg, călugărițele au fost ajutate de “părintele Reformei” să-și găsească slujbe și să se mărite.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*