Scriam ieri despre faptul că indiferent de câți ani de școală sau ce diplome are, un om care nu este inteligent nu numai că nu poate face ceea ce se așteaptă de la el, dar poate deveni chiar periculos.
Un bun exemplu de la noi este povestea cu e-factura aia despre care tot pomenesc.
Guvernul României nu și-a dat seama că nu modalitatea de a transmite facturile de la furnizor la client este principala cauză a evaziunii fiscale din România, așa că s-a gândit să mai informatizeze ceva, băgând astfel niște bani în buzunarele celor care fac softuri, sau vând semnături electronice, sau chiar în ale celor care dau amenzi.
Astăzi este ultima zi în care fiecare firmă, mare, mică, trebuie să-și încarce toate facturile emise în acest an în sistemul ăla al ANAF.
Dar sunt mii, poate zeci de mii de mici firmulițe care nu au la dispoziție mijloacele necesare, unii nu știu să lucreze pe calculator, alții nu au internet, acolo unde e firma, alții nu au programele necesare, când e prea solicitat sistemul de la ANAF nu mai poți face nimic.
Oamenii ăștia poate sunt cinstiți, ei au făcut facturi pe hârtie, le-au dat clienților, dar în ciuda acestui fapt vor fi amendați.
O amendă din asta mare este de multe ori o tragedie, sunt firme din astea mici care câștigă atât cât să asigure cu greu supraviețuirea unei familii.
În momentul în care le-ai tras o amendă zdravănă i-ai terminat, nu mai au altceva de făcut decât să rămână datori pe vecie și să fugă în altă țară unde își pot găsi de lucru.
Nu se întâmplă numai la noi lucruri rele datorită faptului că niște iresponsabili au ajuns să conducă lumea, uitați-vă ce se întâmplă în lume.
În America candidează doi nebuni, Europa este condusă de o chiaburoaică coruptă până în măduva oaselor secondată de tot felul de indivizi simpatizanți ai celor care au cusute pe mânecă zvastici sau tot felul de rune, nici în Orientul Mijlociu, Africa sau Extremul Orient lucrurile nu sunt liniște.
Iar bandiții și iresponsabilii ăștia sunt înconjurați de o populație îndobitocită, oameni care au fost aduși la stadiul în care trebuie să le spui că “click” înseamnă că trebuie să apese scurt butonul din stânga al mouse-ului, că tasta “Escape” este aceea din stânga-sus pe tastatură, că altfel caută tasta aia pe masă sau cine știe unde, când contabilul nu realizează că sarcina lui nu este să importe automat date de pe o e-factură și nu el este cel care crează informația, ci el este doar cel care o centralizează într-un anumit fel, când muncitorului dacă nu îi spui să mute chestia aia din punctul A în punctul B se oprește ca un iepuraș din ăla de la Duracell căruia i s-a descărcat bateria pentru că nu știe ce să mai facă. O populație a cărei singură grijă este să-și cumpere un nou telefon cu care să-și pozeze mâncarea de pe mesele restaurantelor în care își vor pierde timpul peste o lună-două, când vor pleca în concediu.
Și astfel s-a ajuns ca, de exemplu, un mare popor, cum sunt americanii, să fie de acord ca alegerea lor să se limiteze la noi iresponsabili. uitați-vă la fața ăluia, o simplă păpușă ale cărei sfori sunt trase de niște oameni care vor să-și maximizeze profitul.
Am stat puțin la povești zilele trecute, cred că timp de o oră, cu un om foarte inteligent, unul din marii medici din acest oraș.
Și dovada că este inteligent am avut-o când mi-a rezumat în câteva cuvinte care este marea problemă a sistemului medical, și de la noi și de aiurea: Sistemul medical s-a transformat din ceva care era menit să ajute oamenii în ceva care este menit să producă profituri.
Asta înseamnă inteligență, să observi adevăratele cauze ale problemelor. Pentru că, într-adevăr, asta e problema, și în sistemul medical și în celelalte domenii, de aceea nu avem nici medicamentele necesare, de aceea avem și războaie, de aceea merg lucrurile atât de prost cum merg, pentru că nu mai există decât goana primitivă după profit. Chiar și acolo unde nu ar trebui să se discute despre așa ceva.
Am ajuns în secolul XXI să băgăm copii vii în saci pe care-l legăm la gură pentru că menținerea lor în viață scade profitul cuiva.
Raul Olajos spune că avem cartierele sufocate de mașini.
Ceea ce este cât se poate de adevărat, primește o bilă albă pentru că a identificat o problemă.
Dar…
Dânsul spune că rezolvarea este construirea unor garaje supraetajate.
Alții, mulți pe care i-am citit, de la noi sau de aiurea, spun că indiferent câte garaje ai construi acestea nu vor fi niciodată destule.
Și că rezolvarea problemei este reducerea numărului de mașini, nu încurajarea transportului cu autoturisme individuale prin construirea de parcări.
***
Biden a dat în secret Ucrainei permisiunea de a lovi în interiorul Rusiei cu arme americane
Administrația Biden a dat în secret Ucrainei permisiunea de a lovi în interiorul Rusiei – numai în apropierea zonei Harkov – folosind arme furnizate de SUA, au declarat joi trei oficiali americani și alte două persoane familiarizate cu această mișcare, o inversare majoră care va ajuta Ucraina să se apere mai bine. al doilea oraș ca mărime.
Vaticanul avertizează: „Folosirea de către Ucraina a armelor livrate de NATO pe teritoriul Rusiei ar duce la o escaladare incontrolabilă”
Secretarul de stat al Papei Francisc, cardinalul Pietro Parolin, a atenționat, joi, în privința unei „escaladări incontrolabile” a conflictului, dacă se va autoriza folosirea de către Ucraina a armelor livrate de NATO pe teritoriul Rusiei, transmite ANSA, citată de Agerpres.
La Libre Belgique: Bărbați ucrainieni fug in România de frica inrolării. 23 de morți
La Libre Belgique relatează despre „tragedia” dezertorilor ucraineni care trec în România punându-și în pericol viața. „Ucraina a luat recent măsuri pentru a facilita înrolarea și a-i sancționa pe refractari. Numai în România s-a dublat numărul sosirilor ilegale în primul trimestru din 2024 față de 2023: au fost înregistrați aproape 2.500 de bărbați ucraineni, dintr-un […]
COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce ne datorăm unii altora? Adevărul
Donald Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare. Fostul preşedinte îşi va afla pedeapsa în luna iulie / UPDATE: Prima reacţie a lui Donald Trump
Județul plin de șomeri al României. Joburi ca vânzători, casieri etc vor dispărea și se vor căuta tot mai mult oameni cu gândire creativă, familiarizați cu AI și big data
Potrivit datelor transmise joi de INS, România are circa 443.000 de șomeri după definiția Biroului Internațional al Muncii. Cam cât populația unui județ cum e Arad sau Dâmbovița. Doar că cifrele sunt înșelătoare.
Explozia salariilor bugetarilor este abia la început: din mai vor crește salariile din apărare, securitate și poliție, avertizează Ministerul de Finanțe
„În ceea ce privește plățile la cheltuielile de personal, în perioada următoare acestea vor cunoaște o creștere comparativ cu media lunară a cheltuielilor aprobate în buget, ca urmare a aplicării prevederilor actelor normative care au reglementat acordarea de majorări salariale pentru anumite categorii de personal din sectorul bugetar, respectiv etapa a 2-a majorărilor salariale reglementate pentru personalul din educație și sănătate, precum și intrarea în plată începând cu luna mai a majorărilor salariale acordate pentru personalul din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională”, se arată în memorandum.
Sumele uriașe plătite de contribuabili pentru cazarea și masa ștabilor de la Guvern: cheltuielile au crescut cu aproape 900% în doi ani
Sumele uriașe plătite de contribuabili pentru cazarea și masa ștabilor de la Guvern: cheltuielile au crescut cu aproape 900% în doi ani, arată datele de pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG).
Acesta publică, anual, un așa numit „program al achizițiilor publice”. Masa și cazarea demnitarilor, plus transportul pentru o parte din aceștia, de la Palatul Victoria sunt asigurate de regia protocolului de stat, RAAPPS. SGG contractează serviciile cu RAAPPS fără nici o licitație, direct de la această regie.
Bebeluș născut prematur, abandonat de medici într-un sac. A murit după 16 ore. Reproșul aruncat asistentei: „Nu-ţi dai seama că, sacul lăsat deschis, copilul se oxigenează şi trăieşte?”
Un bebeluș născut prematur la Spitalul Municipal din Câmpina a fost aruncat într-un sac de gunoi din plastic și lăsat să moară de către medicii de gardă. Asistenta care a observat că gemea, își mișca buzele, toracele, mâinile și picioarele a cerut să fie dus la incubator, dar a fost oprită de un doctor și certată că nu a făcut nod sacului pentru ca bebelușul să nu se mai oxigeneze. Medicii au fost anchetați la vremea respectivă și trimiși în judecată, iar procesul începe abia acum, la 6 ani după consumarea evenimentului.
Nu sunt case pentru tineri. Încă facem mișto de Dorel! Avem europarlamentare de formă
România e țara care o duce bine în statistici economice. Se fac bani, afacerile prosperă, taxele pentru profit și dividende sunt de paradis fiscal. Social, suntem primii de la coadă. Mai ales în ce privește tinerii. Joburi precare, lipsa locuințelor, lipsa educației, lipsa speranței. După 15 ani, mulți dintre ei încep aventura: fie lucrează în afară în slujbe grele, necalificate, fie în România, unde le fac botezul patroni fără scrupule care au grijă să-i scârbească bine de viață până la 20 de ani.
Cum ia partea leului multinaționala: produce Cercei, evenimente media, poate și discurs anticorupție
Mai toți politicienii, ziariștii, medicii au împrumutat discursul de eficientizare de piață. Ei bine, iată produsul. Oricât de puțini bani ar băga statul român în sănătate, va exista oricând o parte a leului sustrasă de sub nasul bolnavului. Banii investiți în sănătate sunt investiți aiurea, în deconturi pentru business, nu în dotare, nu în îngrijire, nu în calificare, nu în oameni. Legea subcontractării și a achizițiilor e singura care contează.
Rafila: Problema aprovizionării cu medicamente este problema întregii UE / Replica lui Vlad Voiculescu: listă de 10 medicamente care lipsesc doar în România
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, că problema aprovizionării cu medicamente este problema întregii UE, iar accesul neîntrerupt la medicamente al pacienţilor din România se poate realiza în cadrul unui grup de lucru inter-instituţional, format din ministerele Economiei şi Sănătăţii, în calitate de coordonatori. În replică, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, publică pe pagina sa de Facebook o listă cu 10 medicamente esențiale care lipsesc doar în România și îl acuză pe Rafila că „a mai oferit familiilor cu copii bolnavi din România un scuipat pe obraz”.
Explicațiile agentului care a lăsat-o pe Diana Șoșoacă să se urce pe motocicleta de Poliție. IGPR a declanșat o anchetă
Poliția Română a anunțat, joi, că a declanșat o anchetă internă pentru a verifica modul în care Diana Șoșoacă, aflată în campanile electorală și îmbrăcată în uniformă militară, a ajuns să urce pe o motocicletă de Poliție. Valer Kovacs, agentul care i-a permis Dianei Șoșoacă să se urce pe motocicleta de Poliție, a explicat pentru Libertatea cum s-au derulat lucrurile.
Ion Cristoiu: Istorica importanţă a junghiului regal
FOTO. A început amenajarea străzii Cezar, ocupată până mai ieri de construcțiile ilegale ale unui clan
Strada Cezar, recuperată recent de primărie, a intrat în etapa de amenajare. După aceasta, va exista o nouă legătură propriu-zisă între Parcul Copiilor și bulevardul C.D. Loga.
Raul Olajos: „Cartierele sunt sufocate de maşini”. Soluţiile candidatului REPER la problema traficului din Timişoara
Raul Olajos a vorbit la PRESSALERT LIVE despre cum ar putea timişorenii să scape de problema parcărilor, una care a ajuns să genereze disconfort pentru toţi cetăţenii. Candidatul REPER la funcţia de primar a prezentat şi o serie de soluţii care nu se regăsesc în programul contracandidaţilor săi. Despre anularea taxei pentru parcarea rezidenţială, proiect […]
Ce facem astăzi, 31 mai 2024, în Timișoara?
Vineri puteți merge la mai multe petreceri, proiecții, spectacole de teatru și expoziții.