Bineînțeles că de-a lungul vremurilor auzisem tot felul de povești despre păduchi.
Dar prima oară am văzut cum arată un păduche, recuperat din capul unui copil, abia cândva în anii ’90.
Mi s-a părut atât de interesant încât l-am fixat pe o lamelă și l-am studiat la microscop.
Se pare că acele vremuri au revenit, de aceea articolul din care aflăm cum să scăpăm de păduchi poate va fi util.
*
Uniunea Europeană dorește să reducă numărul excesiv de reguli și birocrația. Acesta este un lucru care ar trebui făcut urgent, de la regulile privind protecția datelor personale până la cele fiscale și chiar cele legate de dopurile sticlelor de plastic.
Și România ar trebui să facă la fel: să creeze câteva echipe multidisciplinare din care să facă parte și juriști, unii specializați în drept penal, alții în drept comercial și alte domenii, care să ia toate legile la rând, eliminând pe cele care se bat cap în cap cu altele și reparându-le pe cele care nu sunt bune, pentru a simplifica legislația.
Apoi, ar trebui eliberați din funcție parlamentarii, care, în principiu, nu sunt experți în legi, și să fie creat ceva asemănător unei mari adunări naționale: experții să scrie legile atunci când chiar e nevoie ca ceva să fie reglementat, iar aleșii să le primească pentru a le studia în liniște și să le voteze de acasă, seara, după ce vin de la muncă.
Altfel, nebunia de acum se va repeta: o mulțime de oameni vor încerca să arate că fac ceva și vor crea legi, fie greșite, pentru că nu știu cum se face asta, fie inutile, pentru a ne arăta că ei fac ceva.
*
În Afganistan, o pisică are mai multe drepturi decât o femeie.
Doamnele din acel loc ar trebui, poate, să le mulțumească soldaților care au stat acolo douăzeci de ani, au cheltuit în jur de 2 trilioane de dolari și apoi au plecat în grabă, de fapt au fugit ca niște șobolani, lăsând totul în urmă, inclusiv armele pe care le-au folosit. Mai mult, i-au trădat și pe cei care au colaborat cu ei, lăsându-i în mâinile talibanilor.
*
Lanțul de aprovizionare cu mâncare este unul dintre cei mai mari factori care aduc deficit în comerț, în ciuda faptului că se cheltuiesc inutil sume uriașe pentru sprijinirea agriculturii. Poate că, dacă părinții celor care conduc lucrurile în această țară ar fi fost paznici de noapte, cei care practică în prezent această ocupație ar fi primit și ei ajutor substanțial de la stat.
*
Problema principală a acestei țări nu este că niște escroci practică o „pseudo-medicină”, ci că astfel de metode, precum homeopatia sau biorezonanța, sunt chiar predate în facultățile de medicină.
Mulți medici se îngrămădesc să le folosească, pentru că e mai simplu să te uiți la ecranul unui laptop care afișează tot felul de aiureli, decât să studiezi medicina adevărată.
Același lucru se aplică și celor care tratau bolnavii cu supă de găină sau medicamente netestate sau celor care prescriu tot felul de suplimente alimentare în loc de medicamente adevărate. Și ei sunt un fel de șarlatani, chiar dacă au o diplomă.
***
La loc comanda: De la GDPR la legislația antitrust, noua Comisie vrea să reducă supra-reglementările și birocrația
De zeci de ani, Uniunea Europeană a fost cunoscută pentru faptul că impunea reglementări. Acum, dorește să facă exact opusul- în noua Comisie va exista un comisar european responsabil cu reducerea birocrației. Cele mai recente numiri în funcții de top anunțate de președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, semnalează faptul că ea dorește să se […]
Meryl Streep: Astăzi, în Afghanistan, o pisică are mai multă libertate decât o femeie. O veveriță are mai multe drepturi decât o fată
Potrivit noilor reguli, femeile afghane nu-și pot face vocea auzită în public și nu pot privi direct înspre bărbații cu care nu sunt înrudite prin legeturi de sânge sau prin căsătorie.
Spania se pregătește să acorde drepturi „umane” primatelor. Legislația propusă ar interzice experimentele și cercetarea în cazul în care acestea ar dăuna animalelor
Jus sanguinis sau „dreptul de sânge” ar putea să ofere dreptul la obținerea cetățeniei prin descendență în mai multe țări din Europa
Assange va depune mărturie în faţa unei comisii a CE. Va fi prima apariţie publică după eliberare
Julian Assange va depune mărturie în faţa unei comisii a Consiliului Europei. Pentru fondatorul WikiLeaks, va fi prima apariţie publică după eliberarea din închisoare. Potrivit anunţului făcut miercuri, audierea va avea loc săptămâna viitoare.
O rețea cerebrală legată de atenție este mai mare la persoanele cu depresie
Scanările creierului au arătat că adolescenții cu rețele mai mari de atragere a atenției aveau mai multe șanse de a dezvolta depresie.
Donald Trump Jr. a explicat pentru o televiziune din România cum se poate termina războiul din Ucraina: se va încheia când nu vom mai trimite fonduri nelimitate.
Cea mai lege ignorată
România este mult mai datoare astăzi decât era în urmă cu cinci ani, pe când Guvernul României era condus de „o proastă“. La finalul mandatului său, în 2019, Viorica Dăncilă a lăsat o datorie publică de aproximativ 74 de miliarde de euro, reprezentând 35% din PIB. Cinci ani mai târziu, la finalul lunii iunie 2024, datoria publică a României a ajuns la 172 de miliarde de euro, reprezentând 51,4% din PIB, iar până la sfârșitul anului mai este destul timp ca statul român să se împrumute și mai mult.
Sergiu Manea, BCR: Lanțul de aprovizionare pe mâncare este unul dintre cei mai mari generatori de deficit comercial
Expansiunea regională a României trebuie să înceapă cu rezolvarea problemei deficitului de cont curent, a declarat Sergiu Manea, CEO-ul BCR și vicepreședintele confederației Concordia, în cadrul conferinței ”Capitalul autohton al României – maturizare și trecere la statutul de forță regională” organizată de Curs de Guvernare. Lanțul de aprovizionare pe mâncare este unul dintre cei mai mari generatori de deficit comercial pentru România. Să începem de aici rezolvarea problemei, a sugerat bancherul român.
Guvernul Ciolacu sprijină agricultorii cu încă 900 milioane de lei. 2024 este anul cu cel mai mare volum de plăți către fermierii români
Guvernul Ciolacu a hotărât, la 25 septembrie, adoptarea unei noi măsuri de sprijin pentru agricultorii României. Circa 900 de milioane de lei în plus, disponibile pentru cultivatori și pentru plata accelerează la motorină. România primește și 21,6 milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru ca fermierii români să poată combate efectele secetei.
O fabrică importantă din România se închide. Angajații vor fi concediați
Cel mai mare producător din industria lactatelor din România închide fabrica din Miercurea Ciuc și îi concediază pe cei 95 de angajați de acolo.
Grupul francez Lactalis, care are în portofoliu branduri precum Zuzu, Albalact, Covalact de la Țară și LaDorna, a semnat acum actele pentru închiderea producției, în urma unei decizii pe care a luat-o încă din vară.
Confuzia din lege privind medicina alternativă le permite negustorilor de vise să se îmbogățească nestingheriți. Colegiul Medicilor: „Ei profită de acest haos. Se dau doctori și tot felul de specialiști”
Parașuții liberali
Președintele Iohannis tace. Și-a aruncat paltonul pe capota PNL și tace majestuos, în vreme ce coaliția se rupe în figuri din cauza lui. De ce? Pentru că e sub Trufia Sa să-și țină paltonul pe braț, adică să iasă și să spună că vrea la Senat. Dacă PSD, exploatând momentul, nu-i punea piedică, și legea lui ar fi fost votată, Iohannis ieșea și declara că, deși este istovit de munca pentru țară, va candida în urma rugăminților fierbinți ale membrilor PNL.
Ce faci în cazul în care ai păduchi?
Ai avut vreodată păduchi? Dacă da, care a fost tratamentul? Păduchii sunt insecte mici, parazite, care trăiesc pe scalpul uman și se hrănesc cu sânge. Infestarea cu păduchi este o problemă comună, în special în rândul copiilor și provoacă un disconfort semnificativ din cauza mâncărimilor și a iritației scalpului. Totuși, în ciuda prevalenței acestei afecțiuni, există multe mituri și concepții greșite cu privire la modul în care păduchii se transmit și cum pot fi eliminați și vom vorbi despre acest lucru în continuare.
Mai multe străzi din zona Blașcovici, modernizate de primărie „in-house”. Contract de peste 4 milioane de euro cu SDM
Primăria Timișoara va moderniza 12 străzi din zona Blașcovici. Lucrările în valoare de 21,4 milioane de lei vor fi făcute de SDM, societatea municipalității. Atribuirea a fost aprobată, marți, printr-o hotărâre de consiliu local.
O intrare în catacombele Timișoarei, scoasă la iveală în urma lucrărilor din Piața 700 – foto
Primăria Timișoara vrea să știe câți câini dețin timișorenii acasă
Având ca motiv prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor fără pedigree, Primăria Timișoara vrea să facă un recensământ al populației canine ”pentru o comunitate mai sigură și responsabilă față de animale”. Consiliului Local Timișoara a aprobat un proiect de înregistrare statistică a câinilor din apartamentele și gospodăriile de pe raza orașului. Obiectivul proiectului este prevenirea înmulțirii…
Parcarea Modex, închisă de miercuri până la finalul săptămânii pentru Zilele Culturale Maghiare
În partea a doua a acestei săptămâni, la Timișoara se desfășoară Zilele Culturale Maghiare. O parte a acestui eveniment, inclusiv cea culinară, se desfășoară în Parcarea Modex. Drept urmare, aceasta va fi închisă de miercuri până luni.