Până și Taylor Swift o susține pe Kamala Harris.
Nu știți cine e Taylor Swift?
Nu ați pierdut nimic.
Nici eu nu știam până cănd, după ce am citit articolul de mai jos, m-am uitat pe YouTube să o văd.
E o cântăreață, de genul celor care vin și la noi la Ruga Timișoarei sau la Festivalul Papricașului cu Găluște.
În presa de astăzi găsim multe articole despre Germania.
Se spune că au probleme cu economia, cu migranții, iar un colonel german spune că Zelensky a declanșat un război mediatic împotriva Germaniei.
Aproape că are dreptate acel colonel, doar că războiul nu este doar mediatic și nu e declanșat doar împotriva Germaniei, ci împotriva întregii Uniuni Europene.
Și nu l-a declanșat Zelensky, el este doar un pion pe o tablă de șah foarte mare.
Le-am arătat, noi, europenii din UE, și chinezilor. Nu le mai exportăm nimic. Ba din contră, ca să-i pedepsim pentru că au ochii altfel decât ai noștri, cumpărăm de la ei tot ce avem nevoie.
Nu-mi prea place de partidul ăsta cu AUR, dar cred că de data asta Sorin Lavric are dreptate. Și nu e vorba numai despre pesta oilor, cred că la fel s-a întâmplat și cu găinile și cu porcii.
Spun asta pentru că virușii sau bacteriile astea care provoacă tot felul de peste nu sunt ceva nou, bolile astea au existat, putem să spunem, dintotdeauna.
Și totuși, până de curând, lucrurile astea le rezolvau veterinarii, cu vaccinuri și medicamente și antibiotice. Nu prea am auzit în urmă cu 20-30 de ani ca o țară, nici măcar România, să-și omoare toate găinile, sau toți porcii, sau toate oile, pentru că s-au îmbolnăvit unele dintre ele.
Mai nou românii, în loc să afișeze reclamele alea frumoase cu „Ciorapi Adesgo”, sau cu gospodinele acelea sexy ușor aplecate peste un aspirator produs la ElBa, pun pe străzi reclame cu avioane F35. Păi, dacă aspiratoare și ciorapi de damă nu mai producem, trebuie să ocupăm și noi cu ceva panourile alea de afișaj. Și ne mai mirăm că a scăzut natalitatea.
***
Alegeri în SUA. Dezbatere dură între Donald Trump și Kamala Harris în, posibil, singura întâlnire dintre cei doi. Trump a vorbit mai mult, dar comentatorii sunt de acord că Harris pare a fi deținut inițiativa, atacându-l permanent și reușind să-l pună în defensivă. Imediat după dezbatere, cântăreața Taylor Swift și-a anunțat susținerea pentru Kamala Harris.
Fostul președinte, Donald Trump, și actuala vicepreședintă a SUA, Kamala Harris, au dezbătut, timp de aproape două ore, la ABC News, pe teme de politică internă, economie și politică externă, într-o întâlnire considerată crucială, în condițiile în care cei doi sunt la egalitate în sondaje, iar statele cheie sunt împărțite, Pennsylvania, locul în care s-a și ținut dezbaterea (Philadelphia), fiind probabil cel mai important dintre toate.
Taylor Swift o susține pe Kamala Harris
Susținerea artistei cu zeci de milioane de fani în întreaga lume, care a fost așteptată cu nerăbdare de către democrați, a fost anunțată pe Instagram, imediat după dezbaterea Trump-Harris de marți noapte.
Taylor Swift, cea mai cunoscută vedetă globală a momentului, și-a anunțat în această noapte sprijinul pentru candidatura Kamalei Harris. Nu e ceva la care campania democraților nu se aștepta, dar momentul e prețios.
Analist turc: În următorii ani, Turcia va ieși din NATO
Colonel German: Zelenski a declanșat un război împotriva Germaniei
Colonelul german în retragere Ralf Thiele, expert militar, a declarat că președintele ucrainean Vladimir Zelensky poartă un război in mass-media împotriva Germaniei în timp ce caută aprovizionarea cu arme cu rază lungă de acțiune și implicarea efectivă a Germaniei în conflict, potrivit interviului său pentru televiziunea NTV. „Printr-un război mediatic în curs de desfășurare împotriva […]
PRIMELE EFECTE ALE CRIZEI VW: Volkswagen a informat că reziliază contracte cu angajații din 6 fabrici germane, inclusiv un acord de garantare a locurilor de muncă până în 2029
Migranții din Germania, pe punctul de a arunca țara în haos: opoziția cere respingerea azilanților, guvernanții sunt de acord doar să-i dea afară din țară pe cei intrați ilegal
Migrația provoacă dispute politice în Germania. Liderul conservatorilor de opoziţie din Germania, Friedrich Merz, a declarat că discuţiile cu guvernul cancelarului Olaf Scholz privind înăsprirea politicii de azil şi migraţie au eşuat.
Potrivit lui Merz, coaliţia de centru-stânga a lui Scholz a decis să nu efectueze respingeri complete ale solicitanţilor de azil la graniţele naţionale ale Germaniei – o cerere cheie a creştin-democraţilor şi a aripii lor bavareze, Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU).
Germania “riscă haosul” după ce a anunțat controale la toate frontierele. După două atacuri teroriste, Berlinul susține că măsurile temporare sunt justificate pentru a combate infracționalitatea transfrontalieră
China a dat peste cap toate calculele analiştilor americani. Exporturile au explodat în august cu 8,7% peste prognozele de 0,5% lansate de specialişti
Exporturile Chinei către principalii săi parteneri comerciali, SUA, Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est, au crescut toate în august faţă de acum un an. Exporturile către UE au crescut cel mai mult, cu 13%, conform datelor prezentate de CNBC.
În schimb, importurile din UE au scăzut. Spre comparaţie, importurile Chinei din SUA au crescut cu 12% în august faţă de un an în urmă, în timp ce importurile din ASEAN s-au majorat cu 5%. Importurile Chinei din Rusia au scăzut cu 1%, în timp ce exporturile au crescut cu 10%, mai arată cifrele. În total, importurile Chinei au crescut luna trecută cu doar 0,5%.
Obstrucție și ascundere în registrul olandez de vaccinare Covid-19 – informare cu expertul Wouter Aukema
Wouter Aukema este expert în analiza datelor și criminalistică în Olanda. După ani în care a analizat datele pentru entitățile guvernamentale din Olanda, și-a vândut compania.
SpaceX a lansat cu succes racheta Falcon 9, cu miliardarul Jared Isaacman la bord. Care e scopul misiunii „Polaris Dawn”
SpaceX a lansat cu succes racheta Falcon 9, în care se află un echipaj de patru persoane. În acest grup se află și miliardarul Jared Isaacman. Lansarea, care a avut loc de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, la 5:23 a.m. (ora 12:23 în România), este o parte a misiunii spațiale privată „Polaris Dawn”, anunță Forbes.com.
VIDEO Cântărețul belgian Stromae lansează un film cu ultimul său turneu care a fost oprit din motive de sănătate
Starul belgian Stromae a anunțat marți pe rețelele sale de socializare un „film” bazat pe imagini din turneul său european „Multitude”, pe care a trebuit să-l întrerupă în mai 2023 din motive de sănătate, relatează AFP.
Spunând că are nevoie de „odihnă”, și-a oprit complet turneul, care era deja parțial oprit, deși ar fi trebuit să dureze până în decembrie 2023. El trebuia să concerteze în mai multe orașe din Franța, Belgia și Germania.
„Vă mulțumesc din suflet pentru sprijinul vostru”, a scris el marți într-o postare pe rețelele de socializare. „Bunătatea și empatia voastră, după anularea turneului, m-au emoțoinat enorm.”
Cinismul fraților mai mari și avioane pentru tot poporul
Când ți-ai cumpărat ultima dată un F35? Cum l-ai luat? De la reprezentanță, online, ai putut să faci un drive test înainte? L-ai luat nou sau la mâna a doua? Unde îl parchezi? I-ai făcut garaj nou, încape în ăla al Duster-ului? Sau îl ții în fața blocului? Ai de unde să decolezi sau unde să aterizezi în apropiere de casă, sau mergi pe roți din Titan până la Băneasa și zbori de acolo, ca să ajungi la birou în Pipera?
Nu râdeți, nu ne-am țicnit,
știm că avioanele F35 nu pot fi achiziționate de către persoane fizice din România. Dar există mari șanse să ne înșelăm.
De câteva săptămâni, vreo două la număr, s-a umplut Bucureștiul de panouri publicitare în care este prezentat publicului avionul de luptă F35. Nu e vreo reclamă elaborată, nimic prea complicat. Pur și simplu, vedem o imagine a unui F35 în zbor, iar textul ne spune că acest avion este făcut pentru România (probabil are garda la sol mai mare, arcuri întărite și filtru de praf mai gros). Dacă vrem să aflăm mai multe, suntem îndemnați să intrăm pe site-ul companiei producătoare.
Pe lângă aceste panouri publicitare, s-au activat și mijloacele de informare în masă, precum site-ul HotNews, specializat, se pare, în a face reclamă unor produse care, totuși, nu sunt destinate consumului de masă. Dacă, între decembrie 2017 și februarie 2018, HotNews a publicat patru articole publicitare (marcate ca atare) pentru sistemele de rachete Patriot, acum, pe 28 august, același HotNews publică, sub semnătura lui Victor Cozmei, un articol publicitar nemarcat prin care promovează calitățile și performanțele avioanelor F35. În articol găsim și un material video filmat de către o echipă românească în interiorul fabricii Lockheed Martin în care se produce respectivul avion militar de generația a V-a.
Donarea sistemului Patriot către Ucraina, contestată de APADOR-CH. „Parlamentarii au încălcat Constituţia”
Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a transmis Avocatului Poporului solicitarea de a ataca la Curtea Constituţională legea privind donarea sistemului Patriot către Ucraina.
Organizația argumenteză că legea fundamentală interzice înstrăinarea (vânzarea sau donarea) bunurilor proprietate publică, aşa cum este şi cazul acestui echipament militar, se arată într-un comunicat de presă, citat de News.ro.
APADOR-CH a transmis că „legea votată rapid de Parlament, şi promulgată la fel de rapid de preşedinte”, cu toate că organizația a semnalat public „şi în timpul celor 48 de ore în care legea a fost „dezbătută” şi aprobată în Parlament, Constituţia interzice înstrăinarea (vânzarea sau donarea) bunurilor proprietate publică, aşa cum este şi acest sistem de apărare Patriot”.
Conform asociației, ceea ce ar fi putut face Parlamentul în acest caz, pentru a ajuta Ucraina, ar fi fost transmiterea în folosinţă gratuită a sistemului de apărare, păstrând în acelaşi timp proprietatea asupra lui.
„Întrucât parlamentarii au încălcat Constituţia ne-am adresat Avocatului Poporului”, au explicat reprezentanţii APADOR-CH.
În opinia lor, cele două motive de neconstituţionalitate ce pot fi invocate în sesizarea către CCR ar fi:
- Neclaritatea legii
„Prin articolul unic din Legea 246/2024 au fost introduse la art. 1 al Legii 222/2017 trei noi alineate. Primul dintre ele este redactat neclar, aproape la limita logicii, neîndeplinind condiţiile de claritate şi previzibilitate cerute pentru o prevedere legală, în sensul art. 1 al. 5 din Constituţie. Astfel, în art. (3/1) se prevede că: Un sistem de rachete sol-aer PATRIOT… face obiectul unor acte de donaţie către terţi, în condiţiile legii, prin hotărâre a Guvernului.” Din redactarea acestui articol nu se înţelege clar dacă sistemul Patriot a fost deja donat sau urmează să fie, întrucât se foloseşte un verb la timpul prezent „face obiectul” şi nici dacă e vorba despre un singur act de donaţie sau mai multe, întrucât se foloseşte pluralul „acte de donaţie”, pentru un singur sistem”, a argumentat organizația.
- Proprietatea publică este inalienabilă
„Prevederea din Constituţie că bunurile proprietate publică sunt inalienabile înseamnă că bunurile proprietate publică nu pot fi nici vândute şi nici donate. Ele pot fi doar: închiriate, concesionate sau date în folosinţă gratuită. Dar, statul nu poate renunţa la proprietatea asupra lor, sub nicio formă (vânzare, donaţie etc.). Pentru ca statul să poată dona bunul proprietate publică (sistemul de rachete Patriot) nu era suficientă modificarea unei legi (în speţă, a Legii 222/2017), ci şi a Constituţiei, respectiv a art. 136 al. 4 din Constituţie. Dacă nu s-ar fi grăbit să adopte această lege în numai 48 de ore (2-3 septembrie 2024), parlamentarii ar fi avut răgazul să recitească Constituţia şi să afle că ea permite transmiterea spre folosinţă gratuită a bunurilor proprietate publică, prin urmare ar fi putut să facă această faptă bună către Ucraina în mod legal şi constituţional”, au mai explicat reprezentanții APADOR-CH.
Înţelege Klaus Iohannis pe ce lume trăieşte? Cum ajunge un preşedinte să vorbească precum un activist PCR
Vă puteţi închipui cum ar fi să fiţi elev sau profesor la unul dintre cele mai bune licee din ţară şi să vină un domn înalt, obosit şi sictirit, la vreo 65 de ani, să vă ţină discursul ăsta la început de an şcolar? Nu vi s-ar prăbuşi urechile de la atâtea platitudini şi vorbe goale? Nu aţi simţi nevoia, dacă nu să huiduiţi, măcar să părăsiţi incinta pentru a nu mai îndura această „beţie de cuvinte”, cum i-ar fi zis Maiorescu?
Sorin Lavric (AUR): Pesta rumegătoarelor mici este doar un pretext pentru a împinge România într-o criză alimentară menită a ne sili să cerșim literalmente mâncare din afara granițelor
,,Orașul Paralel” în viziunea Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara
Spectacolul „Orașul Paralel: Party în Elisabetin” vorbește despre Timișoara, folosindu-se de povești adevărate cu locuitorii din cartierul Elisabetin, și va avea cinci reprezentații.
Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara a pus în vânzare biletele pentru o serie maraton de cinci reprezentații ale producției-eveniment „Orașul Paralel: Party în Elisabetin”, ultima parte din trilogia Orașul Paralel – în 1, 2, 15, 21 și 22 octombrie 2024, de la ora 19.00.
Spectacolul vorbește despre Timișoara, folosindu-se de povești adevărate cu locuitorii din cartierul Elisabetin. Un bilet costă 40 lei, respectiv 20 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, iar traducerea se face prin supratitrare și prin aplicație.
Amânări în Programul Rugii Timișoarei din cauza Vremii Nefavorabile
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile anunțate pentru weekendul viitor, organizatorii Rugii Timișoarei au decis amânarea unor evenimente importante. Componenta laică a sărbătorii, inclusiv jocul de Rugă, va fi reprogramată pentru data de 6 octombrie, iar Ziua Minorităților se va desfășura pe 5 octombrie.
Cu toate acestea, Praznicul Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș se va desfășura conform programului stabilit de Mitropolia Banatului, în respectul tradițiilor religioase.
Organizatorii și-au exprimat respectul pentru tradițiile Banatului și au asigurat publicul că toate deciziile au fost luate pentru a garanta o experiență plăcută și sigură pentru participanți.
Șeful Jandarmeriei Timiș, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Ce acuzații i se aduc
Inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Timiş, col. Nicolae Slev, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara pentru abuz în serviciu.